Een slechte nachtrust maakt je moodie, zorgt ervoor dat je natuurlijk glow verdwijnt én is slecht voor je algemene gezondheid. Yoga- en lifestylecoach Goedele Leyssen veklapt vijf tips om nu écht beter te gaan slapen.


Voor Beyoncé is rust in je hoofd, geluk en een goede gezondheid dé definitie van beauty. Maar niets van dat alles is mogelijk zonder slaap. Volgens het toonaangevende digitale health & wellnessplatform MindBodyGreen is lekker slapen een van dé wellnesstrends voor 2018.

1. Schrijf al je to do’s op

Voor je gaat slapen maak je best een lijstje met alle to do’s. Dat geeft het gevoel dat je alles beter onder controle hebt, niets kan vergeten waardoor je rustiger in slaap valt.

2. Eet op regelmatige tijdstippen

Het is heel belangrijk om voldoende, regelmatig en evenwichtig te eten. Las genoeg pauze’s in tijdens de dag om iets te eten. Dit zorgt voor een stabiele suikerspiegel. Als je suikerspiegel te veel zakt ’s nachts gaat je lichaam cortisol aanmaken en word je wakker.

3. Verwen je voeten

Het klinkt misschien niet rustgevend, maar het werkt echt om beter te slapen. Stop je voeten ‘s avonds onder de koude kraan en masseer ze met olie. Besteed extra aandacht aan het reflexpunt op je voetzool vlak onder je tweede teen.

4. Doe mee aan yoga en kom tot rust

Ga in de App Store op zoek naar een yoga nidra app. Dit helpt om je lichaam stelselmatig te ontspannen waardoor je tot rust komt en beter gaat slapen ‘s nachts.

5. Eet gezond en gevarieerd

Je lichaam heeft het eiwit tryptofaan nodig om slaaphormoon melatonine aan te maken. Je vindt het onder andere in: garnalen, kabeljauw, tonijn, kip, zeevruchten, spinazie, kalkoen, lam, sardientjes, zalm, asperges, broccoli, bloemkool, eieren, walnoten en spirulina.

Nog meer tips van yoga- en lifestyle coach Goedele Leyssen: