Je weet al dat je ontbijt een onmisbare maaltijd is. Maar ook wat je eet, is essentieel. Je eet misschien veel fruit bij het ontbijt, dat is top. Maar voeg ook eens champignons toe, ze helpen je afvallen. En wel om deze redenen.

Uit een onderzoek, gevoerd aan de universiteit van Minnesota, blijkt dat champignons bij het ontbijt je helpen afvallen. Aan het onderzoek namen 15 mannen en 17 vrouwen deel. Er werd hen gevraagd om 10 dagen lang gehakt óf champignons te eten bij het ontbijt. Wat bleek: de groep die champignons at bij het ontbijt, voelde zich langer verzadigd dan de groep die vlees op het menu zette.

Een vol gevoel

Bovendien zorgen de champignons ook dat je je langer verzadigd voelt, en dat maakt dan weer dat je minder snel naar ongezonde snacks grijpt. En dat maakt natuurlijk dat het extra goed is voor je lijn. En er zijn tal van mogelijkheden. Maak een omelet met champignons of probeer eens gevulde champignons bij je ontbijt.

Een bron aan vitamine D

Bovendien is er nog een extra reden om tijdens de herfst- en wintermaanden champignons op het menu te zetten. Niet alleen omdat het een van dé seizoensgroenten is, ook omdat ze een belangrijke bron van vitamine D zijn, een vitamine die we voornamelijk uit de zon halen. Uiteraard kun je de hele dag door champignons eten, want geef toe: ze zijn vooral overheerlijk.

 

Meer tips voor een gezond ontbijt:

(Bron: Libelle)