Dat seks gezond voor je is, wist je natuurlijk al. Maar volgens een wetenschapper aan de universiteit van Ilorin, kan het moment waarop je het doet bepalend zijn. Zo zegt hij dat ochtendseks erg gezond voor je is. Hij baseerde zich voor zijn onderzoek op wetenschappelijke bronnen en vond 6 belangrijke redenen om vaker ochtendseks te hebben.

Lees ook: 5 dingen die je volgens seksuologen vaker moet doen

Musa Yakubu is professor in de biochemie en heeft onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van ochtendseks.

Ochtendseks

Volgens de professor verlaagt ochtendseks je bloeddruk, daardoor heb je minder kans op een hartaanval. Maar er is meer. “Uit onderzoek is gebleken dat seks goed is voor je immuunsysteem, het zorgt voor de productie van immunoglobulin A, dat je beschermt tegen koorts en verkoudheden. Bovendien helpt het bacteriën en virussen te bestrijden én zorgt het dat je beter slaapt“, zegt hij. Daarnaast is het goed voor je mentale gezondheid. “Het zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen, zo start je je dag positief, en het effect blijft een tijdje duren.”

Hij voegt er nog aan toe dat zo’n 3 à 4 per week de liefde bedrijven, goed is voor je relatie. En dat je met zo’n 20 minuten vrijen maar liefst 150 calorieën verbrandt.

Meer artikels over seks & relaties:

SOURCE: Daily Post