Home Gezond Waarom veranderen van slaaphouding goed voor je is

Waarom veranderen van slaaphouding goed voor je is

Waarom veranderen van slaaphouding goed voor je is

Ontdek hier 4 verschillende slaaphoudingen en hun gevolgen.

De ene slaaphouding is de andere niet. Al is het moeilijk om te controleren wat je in je slaap doet, het is nuttig om de voor- en nadelen van de verschillende slaaphoudingen even in het achterhoofd te houden.

 

1. Op je rug met je armen langs je lichaam

Slapen op je rug is goed voor je ruggengraat en nek omdat ze in deze houden worden ondersteund. Tenzij je teveel kussens onder je hoofd legt. Bovendien krijg je van op je rug slapen minder rimpels. Een nadeel is wel dat mensen die op hun rug slapen sneller snurken.

2. Op je buik met je gezicht naar links of naar rechts

Buikslapers bevorderen hun spijsvertering. Toch heeft deze positie ook heel wat nadelen voor je lichaam. Zo krijg je sneller rug- en nekklachten omdat die lichaamsdelen niet worden ondersteund tijdens het slapen. Bovendien is de kans groot dat je wakker wordt met slaapplooien in het gezicht.

3. De foetushouding

Een foetushouding is perfect voor wie zwanger is of last heeft van slaap-apneu. Maar omdat de houding niet zo goed is voor je rug en nek en een diepe ademhaling beperkt, kan je hem beter vermijden.

4. Op je zij

Op je zij slapen ondersteunt ook je ruggengraat, zo verminder je de kans op rug- en nekklachten. Een nadeel van de zijpositie is dat je huid er minder stevig van wordt, wat leidt tot meer rimpels en minder stevige borsten.

Tip: slaap met een extra kussen

Gebruik afhankelijk van je slaappositie een extra kussen. Bijvoorbeeld een klein kussen onder de boog van je ruggengraat voor rug slapers, een kussen tussen de benen voor zijslapers of een kussen onder de heupen voor buikslapers. Op die manier ben je ‘s nachts meer ontspannen en ga je een pijnloze nacht tegemoet.

Je perfecte slaaphouding gevonden? Vergeet dan ook deze tips niet op te volgen om het meeste uit jouw schoonheidsslaapje te halen