Home Gezond Wetenschappelijk bewezen: het moment waarop vrouwen het meest zin hebben in seks

Wetenschappelijk bewezen: het moment waarop vrouwen het meest zin hebben in seks

Wetenschappelijk bewezen: het moment waarop vrouwen het meest zin hebben in seks

Onderzoekers aan de universiteit van Californië deden onderzoek naar het libido van vrouwen en hun cyclus. Ze ontdekten in welke periode vrouwen het meest zin hebben in seks.

Het ene moment heb je veel zin in seks terwijl het op een ander moment niet zo nodig hoeft. Herkenbaar? Helemaal niet vreemd. Volgens onderzoekers heeft dat te maken met vruchtbaarheid en onze hormonenhuishouding. Tijdens je ovulatie heb je namelijk het meest zin in seks. Dit is de periode waarin je het meest vruchtbaar bent.

Lees ook: 7 tips om je libido te boosten

Wetenschappers aan het departement van psychologische en neurologische wetenschappen aan de universiteit van Californië onderzochten de menstruatiecycli van 43 vrouwen. Dagelijks werd er speeksel afgenomen en vrouwen moesten een vragenlijst invullen. De vragen gingen over hun zin naar seks en of ze effectief gevreeën hadden de dag voordien. Verder werden de hoeveelheden oestrogeen en progesteron gemeten.

Lees ook: zo vaak zou je seks moeten hebben volgens therapeuten

Ovulatie

De onderzoekers wisten twee grote conclusies te trekken. Je zin in seks is evenredig met de hoeveelheid oestradiol in je bloed, een hormoon behorend tot de groep oestrogenen. Hoe hoger het oestradiolgehalte, hoe meer zin in seks dus. Piekt de hoeveelheid progesteron, een ander hormoon, dan neemt de zin terug af.

Daarnaast ontdekten ze dat vrouwen twee weken voor de start van hun volgende menstruatiecyclus het meest zin hebben in seks. Tijdens de ovulatie dus. Niet zo vreemd, want dat is net de periode waarin vrouwen het vruchtbaarst zijn.

Meer over seks & gezondheid:

SOURCE: GVA