Home Gezond Wordt dit dé nieuwste sporttrend in 2017?

Wordt dit dé nieuwste sporttrend in 2017?

Wordt dit dé nieuwste sporttrend in 2017?

Regelmatig duikt er een nieuwe trend op in sportland. Die van 2017 is goedkoop, je hebt geen apparatuur nodig en je kunt het gewoon thuis doen. Het enige dat je nodig hebt is je lichaam. De nieuwe sporttrend: kruipen.

Ja, je leest het goed. Als we de trendwatchers mogen geloven, kruipen we binnenkort allemaal onze woonkamer rond. Dat beweert Ashley Hunt, fitnessexpert en Balance Festival-ambassadeur, in The Independent. “De sport, met bewegingen die je momenteel meer ziet in een crèche dan in een sportzaal, zal binnenkort een echte trend zijn. Je doet oefeningen op de vloer waarbij je enkel het gewicht van je lichaam gebruikt. Je hebt dus helemaal geen (dure) uitrusting nodig.”

Lees ook: 6 tips om vandaag écht nog te starten met sporten

“Het is de nieuwe versie van planking, maar dan interessanter. In groepslessen in Amerika zijn kruipoefeningen nu al populair, en die trend zal snel overwaaien”, klinkt het. “Kruipen is bovendien handig, je kunt het thuis doen en je kunt er allerlei oefeningen én intervaltrainingen mee doen. En het vergt een grote inspanning om dezelfde houding aan te houden onder herhaaldelijke druk. Goed dus voor kracht, uithouding en stabiliteit van de romp. Tenslotte zeggen studies dat kruipen goed is voor bloeddruk en rug.”

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: dit is de beste work-out tegen een buikje

Tips om te kruipen

Wij willen het alvast graag proberen. Ally Gray heeft enkele tips.

  • Ga stap voor stap te werk, zodat je kunt opbouwen.
  • Kruip eerst als een baby, ga dus op handen en knieën zitten. Zorg dat je handen recht voor je staan, onder je schouders. Zet ze even breed als je knieën en houd je rug recht.
  • Kruip zowel naar voor als naar achter. Let telkens op je houding.
  • Doe dezelfde oefening, maar houd deze keer je knieën enkele centimeters boven de grond. Let opnieuw op je houding en zorg dat je gewicht gelijk verdeeld is.
  • Vervolgens kun je de ‘bear crowl’ doen. Oefeningen op handen en voeten.

Meer inspiratie vind je op Youtube. Onder andere in deze video.

Video: 21 manieren om te kruipen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bang om het kruipen beu te geraken? “Traplopen, squads, planks,… Wissel af met de ‘bear crowl'”, klinkt het. Integreer je oefeningen dus in je bestaande fitnessroutine.

Meer over sport & dieet: