Natuurlijk wil je graag van het leven genieten, en lekker eten hoort daar nu eenmaal bij. Wil je toch graag wat gezonder eten? Dan helpen deze tips je op weg.

1. Eet meer groenten

Je wilt je porties niet meteen verkleinen, maar wel wat minder calorieën naar binnen werken? Dat doe je simpelweg door meer groenten op het menu te zetten. Eet bij iedere maaltijd groenten en zorg dat ze ongeveer 1/3 van je volledige maaltijd zijn. Eet je graag een broodje? Eet dan een klein broodje met een salade erbij, eet vanaf nu een pizza boordevol groenten en beperk je tot een halve, de rest vul je aan met een lekkere salade. Je geniet nog steeds van al dat lekkers, maar krijgt een pak minder calorieën binnen.

2. Kies gezonde vervangers

Laten we meteen duidelijk zijn: al je eten vervangen door lightproducten is een slecht idee. Kies wel voor gezonde vervangers. Eet bijvoorbeeld kipfilet in plaats van kipburgers, vervang je mayonaise door een sausje van yoghurt met mosterd en vervang sowieso al je wit brood door een donkere variant.

3. Houd het simpel

Je begint vol goede moed en wilt natuurlijk de meest bijzondere gerechtjes op tafel toveren. Dat is mooi, maar niet altijd haalbaar. Zorg dat je altijd gezonde ingrediënten in huis hebt zodat je snel een lekkere maaltijd op tafel kunt toveren.

4. Plan je maaltijden

Natuurlijk heb je goede voornemens, maar het is op de momenten dat het bijzonder druk is, dat het moeilijk wordt. Plan daarom op voorhand je maaltijden in en zorg dat je gezonde snacks altijd binnen handbereik hebt. Zo voorkom je dat je snel een broodje koopt of een chocoladereep uit de automaat haalt.

5. Je hele gezin doet mee

Als je voor jezelf andere maaltijden klaarmaakt, krijg je al snel het gevoel dat je op dieet bent. Kook daarom gewoon gezond voor heel het gezin. Uiteindelijk wordt iedereen beter van meer groenten en onbewerkte ingrediënten.

Meer tips om af te vallen: