1. Kleinere verpakkingen

Serveer eten uit kleinere verpakkingen. Je schept onbewust 50% meer op van roomijs uit een grote doos, dan roomijs uit een kleinere doos. Als je spaghetti neemt uit een halfvolle verpakking van 800 gram maak je 30% meer klaar dan uit een vol pak van 400 gram. Nog een trucje om minder te eten zonder het te beseffen.

2. Ook je bord maakt een verschil

Koop kleinere borden! Als je uit een bord eet met een diameter van 22 cm in plaats van 30 cm, eet je automatisch 25% minder. Als er veel op je bord ligt dan eet je meer, zonder je daarom meer verzadigd te voelen. Ruim de kippenbeentjes niet op, maar laat ze gewoon op je bord liggen. Je eet een kwart minder dan als je ze opruimt. Het is puur gezichtsbedrog en je gaat niet met honger van tafel. Beloofd!

3. Geen potten op de tafel

Laat je kookpotten niet op tafel staan. Zo ben je veel minder geneigd om nog een extra portie op te scheppen. In gezelschap eet je trouwens ook veel meer dan als je in je eentje aan tafel zit. Dinertje met twee? Je eet gemiddeld 30% meer dan als je alleen zou eten. Denk misschien nog eens goed na voor je al je vrienden uitnodigt voor een etentje, want je eet bijna 70% meer als je met zes personen aan tafel zit. Gezelligheid doet eten!

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer tips om kilo’s te verliezen: