Home Gezond Zo eet jij je buik plat
Zo eet jij je buik plat

Een platte buik, is dat niet de wens van iedere vrouw? Wel, die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden. Tenminste als je genoeg beweegt en regelmatig deze vijf lekkernijen eet.

1. Bessen

Wist je dat bessen minder suiker en meer vezels bevatten dan de meeste andere fruitsoorten? Ze zijn dus niet alleen goed voor je lijn, maar boosten ook je spijsvertering. Daardoor blaast je buik er minder hard van op.

2. Appels

An apple a day keeps the belly away. Appels bevatten namelijk een unieke vezel die ‘pectine’ heet. Die vezel versnelt de aanmaak van goede darmbacteriën en verbetert zo je metabolisme.

3. Eieren

Eiwitten zijn essentieel om stevige en gezonde buikspieren te kweken. En hoe kan je die beter opnemen dan door regelmatig een eitje te eten?

4. Magere Griekse yoghurt

In vergelijking met gewone yoghurt bevat magere Griekse yoghurt minder calorieën en meer proteïnen en pro-biotische bacteriën. In gewone mensentaal? Je blijft er slanker van en het versterkt je metabolisme en de kracht van je buikspieren.

5. Vette vis

Zalm, makreel, tonijn en andere soorten vette vis zijn rijk aan proteïnen en omega-3 vetzuren. Een combinatie die blijkbaar wonderen doet. Proefkonijnen die vier weken lang drie keer per week een portie wilde zalm aten, verloren gemiddeld 1 kilo meer dan mensen die hetzelfde dieet volgden zonder die porties vette vis.

 

Wil je gewicht verliezen? Dan moet je natuurlijk ook voldoende water drinken, check hier onze tips om meer te drinken.

 

Lees ook:

De 7 beste manieren om gewicht te verliezen.

Mmm: 10 x budgetvriendelijke superfoods van bij ons

Vermijd deze 9 dieetblunders.