De eerste maand van het nieuwe jaar is om en wie weet heb jij je goede voornemens al (voor een stuk) waargemaakt. Ben jij die feestkilo’s succesvol kwijtgespeeld, maar wil je ze zeker niet meer terug, dan hebben wij voor jou enkele tips.

Nu januari is afgerond, is de verleiding er om die goede voornemens te vergeten. Wil je die kilo’s die je wel al kwijt bent, niet terug zien verschijnen, dan lees je deze valkuilen best even.

1. Dat ene stuk taart kan nu wel…

Je eerste kilo’s zijn verdwenen, je hebt neen gezegd tegen heel wat verleidingen. Je bent terecht heel trots op jezelf. Laten we dat vieren met… een lekker glas cava. En dat ene stukje taart moet nu wel kunnen, toch? Uiteraard mag je eens zondigen, het gevaar dreigt echter dat je naast dat glas cava en dat ene stukje taart ook terug een koekje neemt bij de koffie, en die extra lepel saus bij dat vlees kan ook niet zoveel kwaad, toch? Wil je voorkomen dat de kilo’s er terug aanvliegen, houd je dan aan je gezonde voedingsvoornemens. Tip: hou een voedingsdagboek bij. Zo kun je gerust eens zondigen, maar houd je het wel het overzicht. Want al die kleine beetjes samen maken wél een groot verschil.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer tips om die goede voornemens vol te houden:

(Openingsbeeld: For Love & Lemons)