Home Gezond Zo lang kan je groenten en fruit bewaren in de vriezer

Zo lang kan je groenten en fruit bewaren in de vriezer

Zo lang kan je groenten en fruit bewaren in de vriezer

Je etenswaren bewaren om later terug op te warmen, lekker handig toch? Thank god voor het bestaan van de diepvries in ons drukke leventje. Maar niets is voor eeuwig: na een bepaalde periode kun je sommige ingevroren etenswaren niet meer nuttigen.

Altijd al willen weten hoe lang je groenten en fruit nu écht kan bewaren in de diepvries? Hou dan onderstaande tips & info in je achterhoofd als je je diepvries eens wilt opschonen.

 

Tot dan

Op producten die je maar kort kunt bewaren, zoals vlees en voorgesneden groente, staat een ‘te gebruiken tot’-datum (TGT). Die datum is de laatste dag waarop het nog veilig is om het product te eten. Tenminste: als je het hebt bewaard volgens de informatie op de verpakking.

TGT

Door producten met een TGT-datum thuis meteen in te vriezen kan de houdbaarheid worden verlengd tot na de TGT-datum.

THT

Producten met een ‘ten minste houdbaar tot’ datum (THT), kunnen vaak nog wel gegeten worden tot na deze datum. Kijk, ruik en proef zelf om dit te bepalen. Ook deze producten kun je vaak prima invriezen.

Groenten

Groenten gaan behoorlijk lang mee als ze bevroren zijn: ze blijven maar liefst 6 tot 12 maanden goed.

Fruit

Goed nieuws: vrijwel al het fruit kan worden ingevroren. Voorkom dat vruchten bruin worden door ze te besprenkelen met citroensap. Verwijder voor het invriezen de pitten en de schil, vries na het wassen het fruit gedroogd in – het liefst in bakjes. Je kunt ’t dan 10 tot 12 maanden bewaren.

 

Lees ook:

Deze groenten en fruit koop je beter biologisch

7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen

Op dit moment van de dag eet je het best een stukje fruit