Dat je liever een herbruikbare fles kiest in plaats van plastic waterflesjes, is natuurlijk evident. Beter voor je portefeuille én het milieu. Al wil je het wel hygiënisch houden. Geen vaatwasser of gebruik je hem liever niet (kwestie van het helemaal milieuvriendelijk te houden)? Dan is er gelukkig een handig keukenmiddeltje om hem te reinigen.

Chemische poetsproducten gebruik je liever niet, ze zijn niet goed voor het milieu en kunnen rare smaakjes achterlaten in je fles. Bovendien zijn er veel goedkopere opties.

Grootmoeders azijn

Wat grootmoeders deden, werkte vaak goed. Zo is azijn een keukenmiddeltje dat je altijd bij oma in de kast vindt. Spoel de fles eerst met heet water, vul hem voor een vijfde met azijn en leng aan met warm water. Dop erop en goed schudden. Laat daarna tien minuutjes rusten.

Nu moet je de azijngeur nog uit de fles verwijderen. Daarvoor heb je citroen nodig. Vul de waterfles opnieuw met warm water en voeg citroensap toe. Laat het mengsel 30 minuten staan en spoel daarna terug uit. Nu is de azijngeur verdwenen en is je fles terug klaar voor gebruik.

Wist je trouwens dat azijn ook perfect is om je wasverzachter te vervangen of je ramen streepvrij te kuisen? Vanaf nu altijd in huis dus.

 

Meer huishoudelijke tips: