Home Gezond Zo verminder je de kans op 13 soorten kanker

Zo verminder je de kans op 13 soorten kanker

Zo verminder je de kans op 13 soorten kanker

Volgens wetenschappelijk onderzoek kun je op deze manier maar liefst 13 verschillende soorten kanker helpen voorkomen.

Voldoende beweging verkleint de kans op borstkanker, dikkedarmkanker en baarmoederkanker, dat is al langer bekend. Maar volgens recent Amerikaans onderzoek vermindert het ook de kans op het ontwikkelen van 10 andere kankersoorten. Regelmatige beweging zorgt namelijk voor een gezonde hormoonspiegel, te hoge hormoonspiegels verhogen de kans op kanker. Daarnaast maakt beweging onze cellen sterker, zo zijn ze beter in staat om beschadigd DNA te repareren.

Bij sommige soorten heeft beweging een heel groot effect. Zo vermindert de kans op slokdarmkanker met 42%. Je maakt dan weer 10% minder kans op borstkanker bij voldoende beweging. Daarnaast heb je ook minder kans op lever-, nier-, blaas-, maag-, bloed-, en longkanker. 

Hoeveel bewegen?

In principe is het effect groter naarmate je meer beweegt. Maar gelukkig hoe je niet iedere dag naar de fitness. Elke vorm van beweging heeft effect, hoe meer beweging, hoe groter het effect. Dus ook wandelen of fietsen zijn prima manieren om de kans op kanker te verminderen. Meer wandelen heeft nog heel veel gezondheidsvoordelen. Hier lees je er meer over.

Tips voor meer beweging

Naar de sportschool gaan is goed, maar ook op andere manieren kun je meer bewegen.

Ook huidkanker is een veelvoorkomende kanker. Lees hier 5 tips om het te helpen voorkomen. En lees de straffe getuigenis, zij heeft door borstkanker haar grote droom moeten opgeven.

Lees ook:

SOURCE: Margriet