Hoera, daar is de zomer! Maar die warme temperaturen brengen soms ook ongemakken met zich mee. Draag jij je sneakers al een tijdje en krijgen ze een vreemd geurtje? Lees dan even deze tips en trek terug zonder schroom je schoenen uit.

Last van gele vlekken op je favo witte shirts? Dankzij deze tips heb je er nooit meer last van. 

1. De kracht van soda

Strooi een eetlepel soda in je schoenen. Soda absorbeert het zweet en de vieze geurtjes. Laat een nachtje intrekken en schud je schoenen de dag erna terug leeg. Herhaal indien nodig.

2. oude theezakjes

Oude theezakjes moet je niet weggooien, ze zijn het perfecte natuurlijke middeltje tegen geurtjes in schoenen. Leg twee zakjes in elke schoen en laat 24 uur intrekken. Goedkoop én nog eens pakken beter voor het milieu dan dure sprays.

3. Vitamine C

Sinaasappel, citroen of pompelmoes zijn niet alleen lekker. Ze kunnen ook een redder in nood zijn tegen geurtjes. Leg de schillen in je schoenen en laat een nachtje intrekken. De zweetgeur is verdwenen en in ruil ruiken je schoenen heerlijk fris naar citrusvruchten.

4. Boorzuurschilfers

Bij de winkel vind je boorzuurschilfers, neem een klein beetje en gooi ze in je schoenen. Je kunt ze eventueel ook in je sokken strooien om geuren in schoenen te voorkomen.

5. Was je schoenen in de wasmachine

Dit kun je natuurlijk niet té vaak doen. Maar als je schoenen nat worden, krijgen ze vaak een geurtje. Was ze regelmatig in de wasmachine. Belangrijk: zorg dat ze zeker volledig droog zijn voor je ze terug aantrekt.

Enkele extra tips:

  • Was je voeten dagelijks. Gebruik geen douchegel, maar koud water en ph neutrale zeep
  • Wissel dagelijks van schoenen
  • Draag sokken van katoen
  • Neem regelmatig een voetbadje, je kunt boorzuurschilfers in het water strooien
  • Investeer in deftige schoenen, goede schoenen van plastic zijn gevoeliger voor geuren

 

Meer tips voor een zorgeloze zomer: