Home Gezond Zo vind je het type yoga dat bij jou past

Zo vind je het type yoga dat bij jou past

Zo vind je het type yoga dat bij jou past

Heb jij zin om te beginnen met yoga? Hieronder vind je een lijst van de 10 voornaamste yoga-types om je te helpen kiezen welke soort het beste bij jou past.

 

Dit zijn de 10 voornaamste yoga-types, elk met z’n eigen kenmerken.

1. Hatha

Hatha is de voorouder van alle yoga-soorten. Dit type kenmerkt zich door z’n zachtheid en kalmte.

2. Vinyasa

De posities in Vinyasa worden in een vloeiende beweging uitgevoerd die bovendien gesynchroniseerd wordt met de ademhaling. Wist je dat het bewust omgaan met je ademhaling kan helpen om te ontstressen? Ontdek deze en nog 4 andere tips om te ontstressen hier.

3. Power

Power-yoga is Vinyasa met een twist. De bewegingen worden hier snel en krachtig uitgevoerd.

4. Iyengar

Iyengar is een yogasoort die veel belang hecht aan het precies uitvoeren van de yogaposes. Dit is een eerder statisch type yoga. Iyengar maakt gebruik van blokken en riemen om de posities beter uit te voeren.

5. Ashtanga

Ashtanga is een soort yoga dat gebaseerd is op een vaste reeks postures die achtereenvolgend worden uitgevoerd.

6. Bikram

Zweten is hier het sleutelwoord. Bikram yoga wordt beoefend in een ruimte waarin de temperatuur 40°C bedraagt. De hitte maakt je spieren en gewrichten los. Voor bikram yoga heb je best al een basisconditie, want het is een serieuze fysieke inspanning.

7. Kundalini

Kundalini is een dynamische yoga-vorm die vooral een invloed heeft op je zenuwstelsel en op je hormonen. Bovendien worden bij dit type yoga mantra’s gereciteerd en wordt er aan meditatie gedaan.

8. Yin

Dit soort yoga heeft een kalmerend effect als doel. Bij yin-yoga is het de bedoeling dat je de pose gedurende lange tijd volhoudt. Dit type yoga is vooral gericht op de gewrichten en op je bindweefsel.

9. Anusara

Anusara-yoga is gebaseerd op een prettige en positieve filosofie. De focus ligt bij dit type yoga op het evenwicht tussen al je lichaamsdelen.

10. Sivananda

Deze laatste yoga-soort pleit voor een levensstijl die gebaseerd is op gematigde posities, ademhaling, relaxatie, vegetarisme en een opgewekte attitude. Nog meer eenvoudige tips nodig om te ontstressen? Ontdek er hier nog 7.

 

Kan jij kiezen welke soort het beste bij jou past?

 

Lees ook:

Lena Dunham toont dat yoga niet zo eenvoudig is

4 yogaoefeningen die je lichaam écht strakker maken

5 redenen waarom stress ook positieve eigenschappen heeft

 

 

Bron: GAEL