Zowel mannen als vrouwen zijn over de jaren zwaarder geworden. Dat blijkt blijkt uit onderzoek van de the Centers for Disease Control and Prevention. En de cijfers zijn schokkend, want een Amerikaanse vrouw weegt nu gemiddeld zoveel als een Amerikaanse man in de jaren ’60.

In 1960 woog een Amerikaanse vrouw gemiddeld nog zo’n 63,5 kilogram. Maar dat is in de loop van de jaren met maar liefst 18,5% gestegen naar zo’n 75,5 kilogram. Dat komt overeen met het gewicht van een man uit de jaren ’60. Op dit moment weegt de Amerikaanse man gemiddeld 88,5 kilogram. Ook het gemiddelde gewicht van de mannen is dus op een halve eeuw tijd met 18% toegenomen.

Alarmerende cijfers, zelfs als je weet dat we 2,5 cm groter zijn geworden. Maar uit het onderzoek blijkt dat de Amerikanen vooral in de breedte zijn gegroeid. Maar liefst 30% van de Amerikanen is te dik.

Frietjes en chocolade

Als je denkt dat wij het beter doen, kunnen we je teleurstellen. Want Belgen houden van frietjes en chocolade, en dat zie je op de weegschaal. De gemiddelde Vlaming heeft een BMI van 25,3 en is te dik, dat blijkt uit een gezondheidsenquête van 2013 alweer. 42% van de Vlaamse vrouwen heeft overgewicht. Nog opvallend: het gemiddeld BMI in het Waals gewest (25,8) is hoger dan dat in het Vlaams gewest (25,3). Verder bleek dat laaggeschoolden gemiddeld een hoger BMI hebben dan hooggeschoolden.

Meer over gezondheid:

SOURCE: elle.nl | gezondleven.be