Naast een shop, bar, steengoed restaurant en hotel heeft August in Antwerpen ook een prachtige wellness. Onze beautyredactrice ging erheen.

August: verborgen spa op ‘t Groen Kwartier

Heel wat mensen kennen August, geopend op ‘t Groen Kwartier in het voorjaar 2019, van z’n prima restaurant (lees hier de recensie van onze foodjournalist Evelien) en prachtig hotel. Maar wist je dat er in het oude klooster van het militair hospitaal ook een privé-spa huist? Nu wel dus, en geloof ons: ‘t is de moeite.

Zwemvijver met zuiverende planten

Wij – beautyredactrice Lise en haar mama – gingen erheen om twee uur in het verborgen kalmte-plekje te vertoeven. Want hoewel de spa op amper een kwartier kuieren van Antwerpen centrum ligt, kom je hier terecht in een sereen stukje welgekomen paradijs. Blikvanger? Hun natuurlijke zwemvijver die gezuiverd wordt met planten. Koud, dat wel, maar fantastisch na een poos in hun stijlvolle sauna.

Terug naar aankomst: het personeel van August is énorm vriendelijk, dat mag gezegd, en de receptiedame begeleidt ons meteen richting wellness. We krijgen een kleedkamer, locker, een paar mooie badslippers en badmantel. De spa bevindt zich trapje af en is elegant ingericht met toetsen grijs, zwart metaal en donker hout; het werk van de Belgische architect Vincent Van Duysen. Er staan twee ligbedjes, vergezeld van een kom vers fruit en verfrissend limoenwater, door de boxen klinkt een perfecte relaxriedel. De warmtepomp van de hammam werkt die dag niet en dus krijgen we daarbovenop een glaasje bubbels ter compensatie. Ik zei het al: aan vriendelijkheid geen gebrek.

De belevenisdouche als climax

We genieten op de cour anglaise van ons coupeje – ook hier weerklinkt de rustgevende muziek door de ‘buitenbox’ – en gaan daarna in de sauna. Na een kwartier koelen we ons lijf af met ijsscrub en dan is het de beurt aan de zwemvijver. Nogal koud – we noteren eind september – maar hélemaal welgekomen. De hot-stones in de binnenruimte warmen ons terug op en dan moet het beste nog komen: de belevenisdouche. Verwacht je niet aan een ‘simpel spoelmomentje’, wél aan kleurtjes, een verfrissende mist én waterval: een experience, dat zeker.

Helemaal zen, drinken we nog een theetje in de prachtige kapel – nét een soort mini-Jane hier (ligt trouwens om de hoek). De wellness van August is een aanrader; als cadeautje of gewoon omdat jij het hebt verdiend.

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August spa in Antwerpen

August bar in AntwerpenHotelgasten betalen voor twee personen € 70 voor 1 uur, niet-hotelgasten boeken de privé-spa vanaf € 125 voor 2 uur. Wie wil, boekt daarbovenop nog een behandeling met de organische en natuurlijke Bamford producten. Een massage reserveer je vanaf € 55 voor 30 minuten.