Clinique Cinq in Antwerpen werkt met unieke beautyproducten en -toestellen om jouw huid te verbeteren. Onze beautyredactrice testte er de organische zeewierpakking.

Wat kan je er vinden? Bij Clinique Cinq, een gloednieuw beautyadres vlakbij de Meir, draait alles rond huidverbetering, zowel voor het lichaam als voor het gelaat. Hiervoor schakelen ze de hulp in van de nieuwste apparaten, waaronder een ICOONE laser en Venus Legacy. Je kan er verder terecht voor een luxemanicure en -pedicure maar ook hydrafacials, bindweefselmassages en ontspannende behandelingen staan op het menu.

Uniek omdat: Clinique Cinq zich vooral onderscheidt door het gebruik van heel wat cruelty free en vegan producten. Onder andere VOYA (Iers), Ila (Brits), iS Clinical (VS) en ELEMIS (Brits) vind je niet zomaar overal in België. Onze beautyredactrice testte er de zeewierwrap van VOYA; het handgeoogst zeewier uit de Westkust van Ierland zit boordevol vitaminen, mineralen en vetzuren die je winterhuid pamperen.

“Van zodra ik toekom in mijn behandelruimte staat het Atlantisch zeewier al te pruttelen in de microgolfoven. Ook de kamer is loeiheet. ‘Het is belangrijk dat alles extra warm is hier, je zal zien dat eenmaal het zeewier is omgewikkeld je lichaam nogal snel afkoelt,’ legt massagetherapeute Stephanie uit. Op een druilerige herfstdag doet het trouwens méér dan deugd.

zeewierpakking

Ik leg me op m’n buik, zwier een handdoek over mijn lijf, waarna Stephanie me volledig tot rust brengt met een zachte drukpuntmassage. ‘Zo begin ik élke massage, om de rush uit het lichaam van onze klanten te halen.’ Het werkt en vervolgens word ik weer meteen wakkergeschud door een stevige, zwarte zeewierscrub die m’n dode huidcellen wegveegt. De scrub wordt gemengd met wat olie en op mijn droge huid aangebracht. Nadat rug, buik, armen, benen en hals zijn ‘zachtgeschrobd’, neem ik een douche en voelt mijn huid al fluweelzacht.

zeewierpakking

Hierna volgt het moment suprême: de zeewierpakking. Stephanie haalt de rollen uit de microgolf en legt eerst een pakketje onder mijn rug. Daarna rolt ze wat rond mijn armen, van onder naar boven, en dan zijn mijn benen, buik en hals aan de beurt.

zeewierpakking

zeewierpakking

Eenmaal volledig ‘bezeewierd’ word ik ingepakt en volgt er een kwartiertje zen. Ik krijg een hoofdmassage, word even alleen gelaten en dommel vijf minuutjes in. Als Stephanie terug binnenkomt, haalt ze de pakking van mijn lichaam en gaat er nog een bodylotion overheen om alles in te sluiten. Mijn najaarshuid? Die is énorm zacht. Stephanie stelt voor om de zeewierrolletjes mee naar huis te nemen en in bad te strooien (er zitten nog heel wat mineralen in!) maar helaas heb ik enkel een douche en gaat zo’n tweede zenmomentje aan me voorbij. In plaats daarvan kom ik graag snél nog een keertje terug 🤗!”

Een zeewierwrap kost € 150 voor 90 minuten. VOYA schenkt een deel van de opbrengst aan goede doelen in derdewereldlanden.

Clinique Cinq: beautysalon in Antwerpen

Clinique Cinq: beautysalon in Antwerpen

Clinique Cinq: beautysalon in Antwerpen

Clinique Cinq: beautysalon in Antwerpen

Clinique Cinq: beautysalon in Antwerpen

Clinique Cinq: beautysalon in Antwerpen

Clinique Cinq: beautysalon in Antwerpen

Zot van beauty?