Gent is sinds begin dit jaar een geurig adresje rijker. Vlak voor de lockdown zag Miglot er het levenslicht; een feel good label bedacht door één van de enige parfumeurs in België.

Wat kan je er vinden? Na tien jaar besloot Kristof Lefebre zijn eigen apotheek over te laten en zich om te scholen tot parfumeur aan Isipca in Versailles. “In mijn apotheek kwamen regelmatig klanten bedrukt binnen, op wie het leven zichtbaar woog. Maar aan onze fragrance bar zag ik hun gezicht oplichten. Dat krijg je niet met een pilletje voor elkaar.” Hij verdiepte zich al snel in de aromachologie (het effect van geuren op onze stemming) en besloot – eenmaal terug in België – er een label aan te wijden. Het werd Miglot (de verfransing van ‘My Glow’); het eerste Belgische parfum- en lifestylemerk met Gentse roots.

Bij Miglot shop je eau de parfum, bodylotion, douchegel, geurkaarsen, geurstokken, keramische parfumtabletten, fragrance mists voor textiel én geparfumeerd wasmiddel en wasverzachter. Onder de actuele slagzin ‘Rediscover what makes you happy’ zoekt ‘Master Miglotier’ Kristof samen met jou naar de geuren en texturen die je energie geven of net tot rust brengen.

Uniek omdat: àlle producten rechtstreeks in het Fragrance Lab worden ontwikkeld. Dat lab bevindt zich trouwens in het midden van de winkel en door het glas kan je Kristof nieuwe geuren zien brouwen. Hij bottelt alles ook eigenhandig om versheid te garanderen.

De boetiek zelf voelt niet aan als een koel labo of steriele parfumerie, wél als een warme leefruimte met duurzame materialen. Naast wetenschapper en ondernemer is Kristof duidelijk ook een creatieveling, want dit interieur heeft-ie volledig zelf bedacht. “De producten staan bewust aan de zijkant; in het centrale marmeren blok zie je enkel een wastafel. Hét bewijs dat bij Miglot de klant in het middelpunt staat.”

Wie zijn of haar geliefde geur heeft gevonden (je kan er ook één op maat laten samenstellen!), kiest uit de 3 collecties ‘skin’, ‘home’ en ‘laundry’. Stuk voor stuk hebben ze ‘n elegant, tijdloos design; het werk van jong talent Simon Tackaert. Wie meer wil leren over parfums kan achteraan trouwens ook een workshop (€ 74,50 voor 3 uur) bijwonen. Een absolute aanrader!

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot Fragrance Lab in Gent

Miglot Fragrance Lab in Gent

Open van maandag t.e.m. zaterdag van 10u tot 18u en op afspraak. 

Koophandelsplein 17
9000 Gent