Genieten van een zomerse cocktail in een exotische beach bar? Daarvoor moet je deze zomer in Antwerpen zijn. En hoewel de stad al over een erg mooi arsenaal aan jaarlijks op poppende zomerbars beschikte, komt daar dit jaar nog een toffe nieuwkomer bij. Bij BarCelona op de Antwerpse Rijnkaai kan je de komende maanden aanschuiven voor een zomerse salade, wat barfood of een heerlijk zuiders wijntje.

Wat je er kan vinden: normaal gezien doet de gezellige, maar industrieel getinte site van Hangar 26 aan de Antwerpse Scheldekaaien dienst als hal voor evenementen en huwelijken. Deze zomer werd de hal voor de eerste keer omgetoverd tot een hippe beach bar, waar je aan de rand van het water en met zicht op linkeroever en in de verte het Antwerpse havengebied kan genieten van een zomerse cocktail, wat tapas-achtige fingerfood en een zuiders glaasje wijn.

In de aanwezigheid van een paar exotische palmbomen, een houten terras met een paar rotan-stoelen met de nodige Ibiza-vibes en een kannetje sangria (of twee, drie..) geniet je bij BarCelona van de mooiste zonsondergang van heel Antwerpen: die met zicht op de Scheldebocht. Zin in een zomers aperitief met vrienden: deel dan samen een aperitivo Italiano, Espanola of Osmanli.

Eerder zin in dinner for two? Dan zijn er heel wat lekkere salades of een beperkte keuze aan hoofdgerechten in de aanbieding, zoals carpaccio van rundvlees met een noten-kruidenslaatje en balsamico vinaigrette of een frisse salade met quinoa en gepofte kleurbieten.

Uniek omdat: wat BarCelona zo bijzonder maakt – buiten die zonsondergang en die zuiderse Ibiza-vibes dan natuurlijk? De muziek! Met hun sunset stage wilt de zomerbar een podium bieden aan lokale bands en artiesten die graag live een akoestisch setje zouden komen spelen. Met al die afgelaste festivals in het achterhoofd deze zomer dus dé place to be om nieuw talent te ontdekken!

Op zoek naar meer leuke locaties in ‘t Stad om een zuiders drankje te nuttigen? Check dan zeker dit artikel eens: ‘In deze Antwerpse zomerbars kan je de hele zomer lang cocktails sippen‘. 

BarCelona in Antwerpen: sunsets en barfood aan het water

BarCelona in Antwerpen: sunsets en barfood aan het water

BarCelona in Antwerpen: sunsets en barfood aan het water

BarCelona in Antwerpen: sunsets en barfood aan het water

BarCelona in Antwerpen: sunsets en barfood aan het water

Beelden: Barcelona