Liefhebbers van het betere cocktailwerk: uw gebeden werden verhoord. Ran Van Ongevalle, een van de sympathiekste en meest getalenteerde bartenders die ons kleine landje rijk is, opende immers eindelijk een eigen cocktailbar. Geen simpele mojito of long island ice tea op de kaart hier. Wel vernuftige cocktails op basis van bijzondere ingrediënten en een zorgvuldig samengesteld smakenpalet. Komt dat zien en vooral: komt dat proeven!

Bar Ran: telg uit een bartenders-clan

Wat je er kan vinden: Ran, zo heet de nieuwe cocktail place to be van Ran van Ongevalle toepasselijkerwijs. Naast tonnen ervaring in de bartenders-branche (in 2017 won Ran de Bacardi Legacy Competition waarna hij op wereldreis vertrok om vervolgens een jaar lang te werken bij The Artesian in Londen), zit cocktails shaken hem ook gewoon in het bloed. Ran is namelijk lid van de in het land van de geestrijke dranken inmiddels befaamde ‘Van Ongevalle’-familie, de clan die onder meer het upscale cocktailconcept The Pharmacy op de kaart heeft gezet.

Samen met zijn vriendin Janah Van Cleven maakte Ran deze zomer zijn eerste individuele intrede in de branche met een tijdelijke cocktail pop-up bar Palo Cortado. Die tijdelijke low key bar heeft nu plaats gemaakt voor een eigen cocktailstek in de Brugse binnenstad.

Vintage flessen en forgotten spirits

Net als bij Cortado gaan Ran en Janah ook hier voluit voor originaliteit en kwaliteit. Naast een aantal klassiekers en een paar ‘vintage cocktails & forgotten spirits’ – die gemaakt worden met de beste geestrijke flessen die de cocktail-familie door de jaren heen verzamelde, wil het koppel vooral inzetten op verrassing. Dat wil zeggen dat klanten op basis van een of meerdere ingrediënten naar voorkeur en op basis van hun persoonlijke smaak á la minute een originele creatie kunnen laten shaken. Dat het hier niet gaat om de doorsnee Margarita mag duidelijk zijn. Dat er in de zaak al eens een verse cactusvijg geplukt wordt of een takje rozemarijn in brand gestoken wordt, zegt waarschijnlijk genoeg.

Uniek omdat: niet alleen de originele en kwalitatief hoogstaande creaties maken Ran de moeite van een bezoek waard. Ook het intrigerende interieur doet dat. Naast een ‘roaring twenties’ fluwelen sofa, een ruige bakstenen muur en een paar industriële hanglampen, sieren torenhoge wandkasten vol exclusieve flessen de ruimte.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Brugge? Check dan ook zeker dit lijstje vol inside tips en favoriete adresjes van onze redactie

Bar Ran: vintage cocktails met een verhaal

Bar Ran: vintage cocktails met een verhaal

 

Bar Ran: vintage cocktails met een verhaal

Bar Ran: vintage cocktails met een verhaal

Bar Ran: vintage cocktails met een verhaal

 

Bar Ran: vintage cocktails met een verhaal

Bar Ran: vintage cocktails met een verhaal