Liefhebbers van het betere glas wijn kunnen sinds kort terecht Gent: in het hart van de stad ligt daar Parole – Winebar & co, een wijnbar die naast een gezellige plek om wijn te proeven en heerlijk bij te babbelen met vrienden of met je partner, vooral een oase van rust en verpozing wil zijn.

Wat je er kan vinden: lekkere wijntjes van dichtbij, een paar smaakvolle hapjes, een streepje jazz-muziek en een paar interessante conversaties on the side, dat is het idee achter de trendy wijnbar, Parole in hartje Gent. Voor de ‘wijnen van dichtbij’ kozen oprichtster Carine Poelman en haar man Lieven omdat ze graag een duurzame kaart willen trekken: meedoen aan een grootschalige verscheping van wijn uit andere continenten leek hen niet nodig, want ook in Europa vallen er tal van pareltjes op de kop te tikken.

Uniek omdat: niet alleen de ruime selectie kwaliteitswijnen en de rustige sfeer maken Parole de moeite van het bezoeken waard, ook het gemoedelijke, maar upscale interieur, de muzikale omkadering en de gezellig ingesloten terrazza zijn een troef. Qua sfeersetting doet het decor van Parole ons nog het meest denken aan dat van een rokerige, Oud-Engelse high-society whisky-bar waar je jezelf enkel na het uitdokteren van de ‘geheime locatie’ een plekje in een van de fluwelen zetels mag toe-eigenen.

Ook in het interieur van Parole veel zwart en donker hout, een verzameling gezellige zwart-metalen tafeltjes, luxueuze diep donkergroene loungestoelen in fluweel, ‘roaring twenties’-poefjes in een kaki-groen fluweel en een met groene tegels bezette en goud omrande toog. De industrieel gezellige hanglampen boven de toog samen met het jungle-achtige bloemenbehang op enkele muren geeft dan weer onmiddellijk een warm, doch upscale gevoel aan de stek mee.

Ontdek ook: Mission Masala – Indisch soulfoodconcept strijkt neer in Gent

Wie trouwens geen zin meer heeft om na een rustige avond – en met een paar glaasjes wijn in het gestel – weer koers richting huis te zetten, kan ook gewoon blijven slapen in het luxueuze urban guesthouse Maison Margo vlak achter de wijnbar. In een van de vier neutraal getinte, maar trendy kamers laat je de stress en drukte van alledag – indien dat nog niet het geval was – helemaal achter je.

Parole in Gent: een blik in de gezellige wijnbar

Parole in Gent: een blik in de gezellige wijnbar

Parole in Gent: een blik in de gezellige wijnbar

Parole in Gent: een blik in de gezellige wijnbar

Parole in Gent: een blik in de gezellige wijnbar