“Net zoals de locatie houden we alles graag ruw en rock-‘n-roll.”

Wat kan je er vinden? Nikolaj Kovdal – medeoprichter van Fiskebar, Østerbar, Gå Nord en Bar Noord – opende op 21 maart 2019 samen met Sen Kulanthaivelu een nieuw restaurantconcept. Op de Kattendijkdok-Oostkaai transformeerde Fiskeskur een oud douanegebouw tot het eerste visrestaurant van ’t Eilandje. De naam Fiskeskur is Deens voor vissershutje, het enige wat nog ontbrak in deze ‘maritieme regio’ van Antwerpen (waar ook het Museum aan de Stroom en het Red Star Line museum zich bevinden).

Uniek omdat: Fiskeskur een opvallende inkijk-keuken heeft met open vuur en rocket stove, die als broodoven maar ook als verwarming dient. Die warmte is nodig, want het grootste deel van het restaurant bevindt zich onder een open tent, die aan het douanegebouw hangt en uitkijkt over de dokken. “Het moet vooral niet te veel spelregels hebben,” legt Kovdal uit. “Net zoals de locatie houden we alles graag ruw en rock-‘n-roll.” Het menu laat zich elke week inspireren door de dagvangst en lokale oogst van biologische vis- en groenteboeren. Aan de hand van fermentatie en pekel-technieken willen ze bovendien zo weinig mogelijk restafval creëren.

7 dagen per week open van 12u tot 23u.

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Visrestaurant in Antwerpen: Fiskeskur

Kattendijkdok-Oostkaai 20b
2000 Antwerpen