Gloednieuw in hartje Antwerpen.

 

Wat kan je er vinden? Recht tegenover het Centraal Station bevindt zich sinds begin 2019 een prachtig museum over onze nationale trots: chocolade. Octave, het restaurant van het museum, wordt gerund door Thomas Van de Weyer, die eerder al met Sergio Herman en Yves Mattagne achter het fornuis stond. Het interieur is kosmopolitisch en elegant, met subtiele referenties naar chocolade (zoals de muurschildering van Octaaf Callebaut, de Belgische chocoladepionier waarnaar het restaurant vernoemd is) en de naast het museum gelegen ‘Chinese straat’ (zoals de grote vakkenkast met Chinese vazen die tot op de eerste verdieping doorloopt).

Uniek omdat: Zo elegant als het Antwerpse Centraal Station is, zo -ahum- weinig verfijnd zijn de meeste eethuizen errond. Octave is een onverwachte, welkome uitzondering op die regel, en dus ook het proberen waard als je geen bezoek aan het museum gepland hebt staan. De kaart is interessant en hedendaags: van bitterballen op basis van rillette van varkensvlees met mosterd-cacao ganache over verse pasta tot zelfgedraaid roomijs. Onze favoriete plek: de gouden ‘vogelkooi’ op de eerste verdieping.

Alle dagen open vanaf 10u. Er is ook een kleine kaart met hapjes die doorlopend in de bar geserveerd worden.

Octave Antwerpen

Octave Antwerpen

Octave Antwerpen

Octave Antwerpen

Octave Antwerpen

 

 

Koningin Astridplein 8
2000 Antwerpen