“Zeker in zoete bereidingen én patisserie is zout een must.”

Wat kan je er vinden? Glenda De Boungne opende in mei 2019 Salt: “Want zout is essentieel in mijn keuken en ik heb een gezouten mening.” Glenda staat sinds haar 13de in de keuken, volgde een klassieke opleiding aan een hotelschool en werkte meer dan twintig jaar in heel wat chique brasseries en sterrestaurants. Op haar veertigste vond ze het tijd zélf een restaurant neer te zetten.

Uniek omdat: Salt een cross-over van een deli en een restaurant is. Doorlopend open van 12 tot 12 serveert Glenda fingerfood uit eigen atelier, denk aan verschillende kroketten, taco’s, crabcakes, wulken… aangevuld met fijne charcuterie. Daarnaast ook een volwaardige restaurantkaart met productgedreven gerechten. Verlekker je aan de met Noordzeekrab gevulde aardappel afgewerkt met espuma van kalamansi en gefruit citroengras. Of bestel Glenda’s stoofpotje van asperges met bellota ham en zacht gegaarde eidooier. Haar eigen lievelingsgerecht? Vis en groenten in zoutkorst.

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt

Eten in Antwerpen: Restaurant Salt