Het kloppend hart achter Upton is Gianfranco’s nonna, die verschillende soorten pasta uit de losse pols klaarmaakte.

Wat kan je er vinden? Restaurant Upton ligt tussen het Eilandje en het Havenhuis in het bruisende Noorden van Antwerpen. De man achter de potten is Gianfranco Van de Maele,  die van zijn Italiaanse mama het gevoel voor smaken met de paplepel heeft meegekregen. Hij deed ervaring op in sterrenzaken als ‘t Zilte en la Cime in het Japanse Osaka. Hij trok ook naar The Craftsman in de Italiaanse stad Reggio Emilia, de beste manier om de keuken echt te ervaren.

Uniek omdat: bij Upton ligt de focus op een hedendaagse keuken met ingrediënten die barsten van smaak. Italiaanse invloeden met af en toe een Oosterse knipoog zijn door Gianfranco’s reizen en ervaringen terug te vinden op de menukaart. Zo eet je er langoustine met rijst, komkommer en saffraan als voorgerecht, tovert hij de beste ravioli met inktvis, paprika en Harissa op je bord, verrast hij met zijn ‘Mooie meid’, aardappel, haringkaviaar en boterboon én laat hij je nagenieten met een dessertje van aardbei, gebrande chocolade en pistache. Een lunchmenuutje kost er € 30, voor 4 gangen betaal je € 52.

Eten in Antwerpen: Upton

Eten in Antwerpen: Upton

Eten in Antwerpen: Upton

Eten in Antwerpen: Upton

Eten in Antwerpen: Upton

Eten in Antwerpen: Upton