L.E.S.S. Summer Eatery: luxueus dineren in de pluktuin van Hertog Jan

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens presenteren L.E.S.S. Summer Eatery: een zomers openluchtrestaurant in de voormalige Hertog Jan hoeve.

Wat is het? Van 9 juni tot eind september verhuist L.E.S.S. Eatery tijdelijk van het centrum van Brugge naar Zedelgem. De prachtige Hertog Jan Hoeve* werd er deze zomer omgetoverd tot een uniek openluchtrestaurant. Gert De Mangeleer en Ruige Vermeire serveren er Zuiderse gerechten, geïnspireerd door de boerderij-setting en aanpalende moestuin. Klassiekers als calamares en entrecôte met frietjes en mayonaise worden er naar een hoger, ‘bloemig’ niveau getild. Bij slecht weer staan de tafels binnen voor je klaar.

Uniek omdat: je jezelf dankzij het prachtige uitzicht onder het tentzeil even in Toscane waant. Als starter zijn hun kleine radijsjes uit de tuin met verse hoevekaas, jonge ui, citroen én hun sappige, gefruite pijlinktvis met aioli en limoen een aanrader. Smul als voorgerecht de koude, gekonfijte artisjok met basilicum en parmezaanse kaas of salade met krokant gekonfijte eend uit Bekegem, afgewerkt met kruiden en bloemen uit de tuin. De hoofdgerechten zijn om te delen: vleesliefhebbers verlekkeren zich aan varkensnek ‘Seigneur de Vidaigne’ gegrild in hun houtskooloven maar ook viseters komen er aan hun trekken. Verorber met plezier de lauw-warme gekonfijte kabeljauw met tomaat, artisjok, geitenkaas, look, gezouten citroen en aromaten. Verder is de zeebaars gegaard in zoutkorst een échte culinaire beleving. Ook de bijgerechtjes als frieten met verse mayonaise en licht gerookte aubergine ‘salsa rossa’ zijn prima. Sluit af met à la minute gedraaid vanille ijs en chocolade saus of kies voor frambozen uit de Hertog Jan tuin, sambathee en amandelroom. Stuk voor stuk lekker én de bediening is bovendien erg sympathiek.

Elke dag behalve op maandag van 12u00 tot 13u30 en van 18u30 tot 20u30. Reserveren kan online via deze link.

*Hertog Jan is het driesterrenrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens dat zijn deuren sloot in december 2018. Met dezelfde energie, overgave en passie focussen Gert en Joachim zich nu op de uitbouw van hun Hertog Jan Restaurant Group; met nieuwe horecaprojecten waarmee ze blijven prikkelen.

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

L.E.S.S. Summer Eatery

Foto’s © Kris Vlegels

Meer genieten in Brugge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content