Chicago Café, het trendy en super gezinsvriendelijk eetcafé op de Vlaamsesteenweg heeft er sinds kort een leuke nieuwe vestiging bij: Chicago Trattoria! Een Italiaanse bistro waar je in een gezellige en volkse sfeer van een authentieke Italiaanse pizza – én een amaretto als dessert – kan komen genieten.

Wat je er kan vinden: al enkele jaren is Café Chicago een leuke vaste waarde voor jonge Brusselse gezinnen die er in het weekend – of gewoon op een doordeweekse dag – al eens graag op uit trekken voor een gezellige brunch. Naast die eerste grote, leuk met retro-meubeltjes en vintage pastelkleurtjes ingerichte eerste industriële vestiging, opende Chicago sinds kort ook een tweede zaakje op slechts een steenworp afstand: Chicago Trattoria. In tegenstelling tot hun eerste vestiging die volop inzet op de hippere lunch, brunch en koffie, gaat het in Chicago 2.0 helemaal om Italiaanse authenticiteit.

Op de menukaart een tiental authentieke Italiaanse pizza’s gemaakt met het beste wat het land te bieden heeft: van tomate Terramagna tot mozzarella Fior di latte d’Agerola en Grana Pecorino; enkel de beste producten halen er de keuken. Geen zin in pizza? Geen probleem want ook de vers bereide pasta’s zijn de moeite: wat dacht je van een klassieke, maar bijzonder smaakvolle Spaghetti Vongole of liever eentje met limoen, avocado en parmaham misschien?

Uniek omdat: Net zoals het interieur bij Chicago Café (en bakery) een enorme meerwaarde is voor de gemiddelde brunch-liefhebber, is ook de volkse en authentiek Italiaanse setting van Chicago Trattoria een fijne extra. Neem plaats aan een van de vele ronde marmeren tafeltjes met retro-art-deco-achtige stoelen in hout of bestel een aperitiefje aan met kleurrijke mozaïek bezette toog!

Zin om op z’n Italiaans te brunchen? Ook dat is bij Chicago Trattoria wel degelijk een optie: van een echte breakfast pizza met Taleggio kaas, een spiegelei en spek en een Italiaanse ‘casserole’ met gebakken ei in tomatensaus, mozzarella en parmezaanse kaas tot een Italian Tartine met gezouten champignons en spek of een selectie van koude Italiaanse charcuterie en kazen; het gemoedelijke, maar moderne Italiaanse café heeft het allemaal!

Nog op zoek naar een leuk ontbijt-adresje in Brussel? Check dan zeker onze Hotspots: 9 x lekker ontbijten in Brussel

Chicago Trattoria in Brussel: authentieke pizza

Chicago Trattoria in Brussel: authentieke pizza

Chicago Trattoria in Brussel: authentieke pizza

Chicago Trattoria in Brussel: authentieke pizza

Chicago Trattoria in Brussel: authentieke pizza

Chicago Trattoria in Brussel: authentieke pizza