Da Mimmo* in Brussel is een Italiaans sterrenrestaurant waarmee je zakenpartners kan imponeren of familie omverblaast. Onze webredactrice ging erheen voor een lunch.

Da Mimmo*: authenticiteit met een ster

Wat kan je er vinden? Elk ingrediënt wordt hier zorgvuldig uitgekozen al naargelang de seizoenen en zowat alles komt rechtstreeks uit de laars. Na een uitgebreid ontvangst in het Italiaans, degusteren we het lunchmenu van 3 gangen (€ 55) mét aangepaste wijnen (€ 35). Alles draait rond vis vandaag! Starten doen we met een coupeje champagne van Ruinart (€ 16) vergezeld van enkele kleine hapjes. Op tafel verschijnt een gevulde olijf in een ‘nestje’, een zachte mousse van kabeljauw met kaviaar én een sterk afsmakend ansjoviskoekje; een verrukkelijk begin. Hierna volgt een ravioli van kreeft die de sommelier laat matchen met de topcuvée Cà del Magro (Monte del Frà). Die bevat maar liefst 6 druivensoorten maar proeft helemaal niet complex, wél fris en eigenzinnig. Het hoofdgerecht bevat zeebaars, afgewerkt met broccoli, raapjes en kool. Ook hier past de Chardonnay van Planeta, deze keer maar 1 druif, perfect bij.

Als dessert vervangen we zoet door hartig en krijgen we een leitje transalpine kazen voorgeschoteld (supplement van € 5). Vergezeld van hun zelfgemaakte focaccia vullen onze buiken zich tot de nok en zelfs al kunnen we écht niet meer (mamma mia!), voor de mignardises bij ons theetje maken we graag nog wat plek.

Uniek omdat: de identiteit van het restaurant – zélf na een switch van eigenaar – al meer dan 25 jaar behouden blijft. In 2019 gaf Mimmo (Zizza) zijn zaak over aan de familie Litvine, die ook Villa Lorraine, Villa in the Sky, Villa Emily, Sea Grill, Odette en Ville en Voltaire op haar naam schrijft. De identiteit van het restaurant in Sint-Lambrechts-Woluwe bleef, zowel qua inhoud als interieur, énkel de prijzen werden wat verlaagd. Mét succes, want zelfs op een doordeweekse middag zat het er tjokvol.

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Italiaans sterrenrestaurant

Meer stops in Brussel

Ridder Koninglaan 24
1000 Brussel