Brussel heeft er weer een nieuwe ontbijt- en koffie hotspot bij en wát voor een: de eigenaars van Frank trokken eerst een jaar lang naar Melbourne om er helemaal in de ban te raken van de Australische ontbijtcultuur én schoolden zich bovendien om tot eersteklas barista’s alvorens hun eigen stek een feit werd.

Wat je er kan vinden: als je de branding van Frank in Brussel bekijkt, zal je zien dat ‘breakfast’ er alom tegenwoordig is. Een uitgebreid – vooral authentiek Australisch getint – ontbijt all day long en 24/7 is dan ook waar de hotspot garant voor wil staan. Wat er zoal op de menukaart staat? Niet alleen de inmiddels traditioneel geworden healthy yoghurt & granola bowl, maar ook Chia pudding op basis van havermelk, een hartige pannenkoek op basis van kikkererwten met groene groenten, Tel Aviv hummus met bloemkool en fluffy pannenkoeken met mascarpone en gekarameliseerde peer.

Ook de koffie bij Frank is van een kwaliteit om u tegen te zeggen. Marianne, één van de twee eigenaars van de nieuwe hotspot, verdiepte zich jarenlang in het koffie-vak: na een jaar ervaring opgedaan te hebben bij het Australische Seven Seeds coffee kwam ze samen met haar vriend Mathias terug naar België en opende een franchise-vestiging van een ander welbekend en kwalitatief hoogstaande koffie-brand in Brussel, Or. Vanuit die ervaring willen ze naast een culinair uitgepuurd Australisch ontbijt ook de beste specialty coffee van heel Brussel aanbieden.

Specialty coffee & art nouveau

Uniek omdat: de jarenlange culinaire ervaring van Mathias – die in een vorig leven nog als chef in de keuken stond bij Hummus & Hortense, een top-vegan restaurant in Brussel – en de diepgewortelde interesse van Marian in het barista-vak ervoor zorgen dat Frank uitgroeide tot een sterk concept met een heel eigen karakter. De breakfast-gerechten die er op de kaart staan, blaken niet alleen van originaliteit, maar ook van culinaire finesse en net dat tikje extra. Ontbijten en koffie-drinken bij Frank komt dan ook neer op een koffie-bar ervaring 2.0: eentje die al wat dichter bij het elan van echte hoogstaande cuisine aanleunt.

Ook het pand waarin het koppel zich vestigde voor hun unieke Australische breakfast-hotspot, draagt bij aan die 2.0 ervaring: het gaat namelijk om een erg ruim gebouw met als eyecatcher in het midden van de zaak een erg Art Nouveau-achtige koepel in gekleurd glas. Zéker zo snel mogelijk zelf uittesten op een onbewaakte zondagmorgen – of any other day of the week natuurlijk.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Brussel? Check dan zeker ook eens: ‘From Comptoir: dé hotspot voor kaaslovers in Brussel‘. 

Frank in Brussel: Australian breakfast en fluffy pannenkoeken

Frank in Brussel: Australian breakfast en fluffy pannenkoeken

Frank in Brussel: Australian breakfast en fluffy pannenkoeken

Frank in Brussel: Australian breakfast en fluffy pannenkoeken

Frank in Brussel: Australian breakfast en fluffy pannenkoeken

Prinsenstraat 14
1000 Brussel