Le Conteur, ook wel: de verteller, brengt verhalen uit verre landen tot in Brussel. Dat doen de Israëlische broers Roi en Ronni aan de hand van recepten die van generatie op generatie werden doorgegeven. De sfeer van het restaurant is dezelfde als in een Oosters huis; een plek waar mensen genieten van het samen eten én babbelen.

Wat kan je er vinden? In het gebouw van het Grand Casino, vlakbij de Beurs van Brussel, huist sinds december 2019 Le Conteur; een Midden-Oosters restaurant waar je gerechtjes deelt. De broers Roi en Ronni brengen zo de traditionele keuken van Tel Aviv naar het hartje van onze hoofdstad. Feeling schoof haar voeten onder één van de Parisienne terrastafeltjes en bestelde vervolgens zowat alle bestsellers van de kaart.

We starten de bloedhete avond met een welgekomen Nordic Mule (Nordés Galician gin, limoensap & ginger beer, € 12): heerlijk luchtig en fris, een prima keuze als apero! Daarna wordt de tafel te klein voor al het lekkers dat op ons afkomt. Als intro tippen we de zwarte en groene Syrische olijven (€ 2), ze smelten op je tong. Qua mezze springen de Spoonful of Challah (traditioneel Joods brood met huisgemaakte salsa en sour cream, € 5) en Marokkaanse Baba Ghanoush (gerookte aubergine met look, mayonnaise en geroosterde amandelen, € 4) er bovenuit. De TLV tomatensalade (met tomaten uit Italië, heerlijke kruiden en fetakaas, € 9) en calamares salade (calamares geglazuurd met honing, venkel, koriander en een tomatenvinaigrette, € 14) zijn vervolgens TOP als voorgerecht.

Le Conteur Brussel

En dan moeten de hoofdgerechten nog komen. Met een volle maag keuren we de Pulpergine (octopus op de grill met zwarte crème van aubergineschil, koriander en harissa, € 22) én de Fantastic Feta & Freekeh (een soort quinoa uit het midden-oosten met paddenstoelrisotto, parmezaan en truffelolie, € 17) méér dan goed. Het is moeilijk zoeken naar een puntje van kritiek maar de biowijn uit Italië (Ylice, Castelli di Jesi, € 8 per glas) die de gerechten vergezelt, is zéker voor de prijs niet meteen een hoogvlieger.

Midden-Oosters Brussel

Afsluiten doen we met een sharing dessert van de Happily Ever After kaart. De Chaos au Chocolat (€ 7 per persoon, deel je minimum met twee) is er eentje voor de échte chocoladelovers. De chef serveert hem à la minute met witte chocolade, perzik, brownie en frambozen waarna je de versierde chocomousse van tafel schraapt. Een zoete Marokkaanse muntthee met oranjebloesem (€ 3,5) maakt de beleving compleet.

Le Conteur Brussel

Uniek omdat: je hier de Midden-Oosterse keuken op een originele manier ontdekt. Reserveer je binnen een tafeltje, dan mag je jezelf verwachten aan een hip, Victoriaanse interieur dat marmer, hout, groene en witte details combineert. Zowel op het terras als binnen is er plaats genoeg om met je bubbel volop te kunnen genieten van de deelgerechtjes.

Op het terras zorgen de Oosterse loungemuziek en het luide betcenter aan de overkant voor overprikkel-gevaar maar daar snelt het personeel je met een glimlach te hulp. Bij élk gepassioneerd verhaal achter een gerecht, vergeet je meteen de omgevingsgeluiden en proef je weer vòl goesting van de ene smaakbom na de andere. Pure Oosterse magie!

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing

Le Conteur in Brussel: Oosterse foodsharing