Bij PastaMadre in Brussel smul je van gastronomische Italiaanse pizza’s vergezeld van een lekker Belgisch biertje.

PastaMadre: eerste gastronomische pizza van Brussel

Wat kan je er vinden? Op 13 januari opende in hotel A La Grande Cloche (uitgebaat door het team achter moeder Lambic) in Brussel deze innovatieve pizza-hotspot. Innovatief want: voor het eerst eet je een échte gastronomische pizza in onze hoofdstad mét een bijpassend Belgisch biertje erbij. PastaMadre is een Belgo-Italiaans concept dat de nadruk legt op natuurlijke gisting, zowel op het bord als in de fles. De gistpizza is gemaakt uit wort van Cantillon lambiek (een brouwerij in Anderlecht). “In Italië is de combinatie bier en pizza een klassieker, in België nog niet echt,” volgens Francesco Oppido (hij baat ook Storie Di Pinte in Bologna uit).

Uniek omdat: het restaurant een kaart aanbiedt die opgesplitst is in 3 categorieën: de traditionele pizza’s, de Margherita pizza’s en de gastronomische pizza’s. Onder de gastronomische pizza’s vind je bijvoorbeeld de Nuvola, die met stoom gebakken wordt en daarna kort in de oven gaat. Die wordt belegd met Bettella-ham van 36 maanden, stracciatella en citroenzestes. De Crunch bevat dan weer puttanescasaus, stracciatella en wilde oregano. De pizza’s worden allemaal belegd met verse kwaliteitsproducten én zijn al voorgesneden, waardoor je ze makkelijk kan delen. Maak de ervaring compleet met een biertje van het Brusselse Moeder Lambic of kies uit één van de Italiaanse natuurwijnen zoals de Montepulciano of Abruzzo. Dit alles in een typisch stadsdecor met industriële elementen.

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel

Pizza in brussel