Je bent wel fan van de Japanse keuken, maar hebt het liever wat culinair hoogstaander of creatiever dan de standaard geworden zalm sashimi of een misosoepje met kip? Dan moet je bij Toshiro zijn, de nieuwste fushion hotspot in Brussel die gaat voor een gastronomische Japans-Frans getinte keuken.

Wat kan je er vinden? Toshiro in Brussel is het eerste privé-project van Toshiro Fuji, een meesterchef die acht jaar lang de ‘knepen van het vak’ geleerd heeft onder de vleugels van sterrenchef Sang-Hoon Degeimbre in de keuken van diens tweesterrenrestaurant ‘L’Air du Temps’ aan de andere kant van onze taalgrens. De keuken die Fuji in zijn eerste eigenhandig uit de grond gestampte zaak aanhoudt, ligt dan ook een beetje in het verlengde van die van zijn meester: een creatieve Franse keuken, wordt er harmonieus gecombineerd met traditioneel Japanse invloeden.

Het resultaat? Een vernieuwende, maar perfect uitgebalanceerde reeks gerechten van een gastronomisch zeer hoogstaande kwaliteit. Fuji zelf omschrijft zijn keuken als ‘delicate but punk’, van een nagel en een kop gesproken.

Uniek omdat: de leerling in dit restaurant zijn meester als het ware overstijgt. En omdat de perfecte, innovatieve fusie tussen Japans en verfijnde Franse keuken je nergens zo gesofisticeerd op een dienblaadje gepresenteerd wordt als hier. Bovendien is ook het interieur bij Toshiro zowaar het toonbeeld van ‘perfect fusion’, ditmaal tussen zuiver Scandinavisch en harmonieus Japans dan wel: veel lichte kleuren, grijs en wit, veel lichte houtsoorten en aardig wat Feng Shui. Ook Feeling-hoofdredactrice An Brouckmans is fan!

Toshiro: delicate fusion kitchen

Toshiro: delicate fusion kitchen

Toshiro: delicate fusion kitchen

Toshiro: delicate fusion kitchen

Toshiro: delicate fusion kitchen

Toshiro: delicate fusion kitchen

Toshiro: delicate fusion kitchen

 

 

Rue de la Source 73
1000 Brussel