Vanaf 27 februari 2020 kan je ook in het Westen van ons land terecht voor Indisch lekkers met een moderne twist, want Mission Masala strijkt neer in Gent.

Wat kan je er vinden? Mission Masala is een van de leukste Indiase restaurants in Antwerpen. Groovy sfeer, toffe mensen, overheerlijke gerechtjes. In januari opent een tweede vestiging in Gent (maar dan groter!) en dat voelt voor oprichter Tim Van den Heuvel en zijn Londens-Indische vriendin Pavan Bajwa als thuiskomen. Hier startte, tijdens Barrio Cantina in 2015, hun succesvolle foodtruckconcept dat nu is uitgegroeid tot prima restaurant.

Uniek omdat: er de authentieke Indische keuken wordt geserveerd, met een hedendaagse twist (en niet al te pikant). Veel aromatische kruiden dus: klassiekers als tandoori chicken en samosa’s, maar ook grillgerechten in burgervorm (hun buns zijn overheerlijk) staan op de kaart. Daarnaast verlekker je jezelf aan hun Celeriac Tikka (knolselderwortel gemarineerd in “Mission” masala van carambolezaden en Kashmiri chilli -op spiesjes gegrild en op een sesamchutney geserveerd) of wat dacht je van een kippenbil die 48 moest garen? Proef zeker ook één van de succesgerechten uit hun foodtruck: makhani butter chicken. Heerlijk met een originele cocktail (denk aan de Punjabicillin met Desi Daru), Indisch biertje of mango lassi. Dat alles in een typische Bombay-setting, met neon logo’s en sprankelende, levendige kleuren.

Indisch in Gent: Mission Masala

Indisch in Gent: Mission Masala

Indisch in Gent: Mission Masala

Indisch in Gent: Mission Masala

Indisch in Gent: Mission Masala