Na het werk een paar uitzonderlijk speciale biertjes drinken met de collega’s en achteraf nog genieten van een vrij fancy pizza? Dan is er in het Gentse maar één adres: de hippe en upscale Italian food-bar Officina Raffaelli in de al even hippe concepthal Hal 16 op de Dok Noord-site.

Wat je er kan vinden: Wie Dok Noord zegt, weet in principe al genoeg. Op de voormalige industriële site ten noorden van de Gentse Dampoort herrees enige tijd geleden een trendy werk- en winkelcomplex waar tal van hippe zaakjes hun uitvalsbasis vonden. Naast een leuke co-working place, een paar hippe koffiebars, gezellige restaurants en eigentijdse meubelzaken, vind je er ook de de must-visit concept-hal: Hal 16. In die vroegere ambachtshal op de voormalige Acec-site van Dok Noord, vestigden zich een zestal zaken door elkaar heen: zowel het urban barbecue-concept RØK, als Dok Brewing Company, een authentieke en indrukwekkende brew pub die inzet op super-speciale en exclusieve biersoorten als het upscale Italiaanse pizza-restaurant Officina Raffaelli vonden er hun plek.

Wat er zo leuk is aan de concepthal, is dat de zaken er in elkaar overlopen: uit de indeling kan je duidelijk opmaken in welk gedeelte je je bevindt, maar er zijn geen muren en ook wat je menu-keuze betreft mag je gerust een eigen mix & match op touw zetten. Zin in een pizza van Officina Raffaelli maar dan wel aan één van de lange houten tafels van de Brewing Company én met een van hun fruitigste biertjes erbij? Geen enkel probleem!

Ontdek ook: Mission Masala, Indische soulfood strijkt neer in Gent.

Uniek omdat: wat het eten bij Officina Raffaelli zelf betreft, ook dat is absoluut de moeite waard. Naast een paar back-to-basics pasta’s, kan je er ook kiezen tussen een heel arsenaal authentieke houtoven-pizza’s. Van een klassieke pizza margherita bufala e pachino tot een pizza met eekhoorntjesbrood en stukjes aan het spit geroosterd speenvarken of zelfs eentje met portobello-champignons, mozzarella, zwarte truffel en gezouten zabaione; een verkeerde keuze is er bij Officina Raffaelli werkelijk niet.

Geen zin in een avondje uit? Geen probleem, want ook take-away is bij deze urban Italian food-hotspot geen enkel probleem. Kom je bovendien in de zomer dan beschikt Hal 16 – en dus ook Officina Raffaelli – over een prachtig zonovergoten terras.

 

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent

Officina Raffaelli in Gent