Pulpo slaat zijn tentakels uit.

Wat kan je er vinden? Maxence Sys en Laurent Willems openden vorig jaar op de grens tussen Gent en Sint-Martens-Latem met Pulpo een speelse mediterrane bistro. Een try-out die al snel een succes werd, want Pulpo krijgt er een broertje bij! Je kan nog steeds afzakken naar Sint-Denijs-Westrem voor een heerlijke portie boterzachte pulpo (octopus) of lekkere Spaanse kroketten maar voortaan kunnen fijnproevers ook in hartje Gent terecht. Hun octopus werd onverwacht het signatuurgerecht. “Door bestaande recepten te combineren en door een stom toeval tijdens de testperiode, hebben we uiteindelijk de bereiding gevonden die ons het beste én succesvolle resultaat gaf,” volgens Maxence.

Uniek omdat: het duo eerder al met L’Autre Vie een eigentijds restaurant op de kaart zette. De kaart van Pulpo bevat verrassende voorgerechten zoals smeuïg, krokante kroketten van chistorra met Parmezaanse kaas naast een traditionele portie bellota ham met toast en tomaat of bruschetta belegd met seizoensproducten. Bij de hoofdgerechten krijgen klassiekers zoals pasta carbonara verrijkt met bieslook, peterselie en lente-ui een frisse aromatische upgrade. De nieuwe Pulpo in Gent bevindt zich in een pand met terras, gelegen tussen Onderbergen en Ajuinlei en met zicht op het bekende Oud Gerechtsgebouw.

Restaurant in Gent: Pulpo

Restaurant in Gent: Pulpo

Restaurant in Gent: Pulpo

Restaurant in Gent: Pulpo

Restaurant in Gent: Pulpo

Restaurant in Gent: Pulpo

Restaurant in Gent: Pulpo