Een echte aanrader voor liefhebbers van no-nonsensefood met pit!

Wat kan je er vinden? Ondernemer Geert De Paepe (eigenaar van hotel 1898 The Post) en chef Gilles Bogaert hebben in 2018 niet één, maar twee restaurants geopend op éénzelfde locatie in Gent. “We konden niet kiezen”, geeft Geert eerlijk toe. “We wilden zo graag een gastronomisch restaurant openen waar we het product an sich centraal plaatsen met onder andere de bio-groenten van bij ons die subliem tot uiting zouden komen, maar ook een echte grill house.” Enter: Taxi’s – een fine dining garage – op het gelijkvloers en Upper – een top vleesrestaurant – op de eerste verdieping. Gilles Bogaert en chef de salle, Ruben Nemegheer, zullen samen de twee zaken runnen.

Uniek omdat: met Upper heeft Gent een grill house als geen ander. De keuken is ruw en impulsief. Taxi’s daarentegen is verfijnder en complexer. Zoek hier geen uitgebreide kaart, de chef kiest liever voor een vast menu, vanaf 4 tot 8 gangen. Het interieur is volgens de ondernemers eclectisch warm met industriële invloeden. Op de eerste verdieping heeft Musketon – de Gentse streetartist – samen met Ship of Fools, tientallen verhalen op de muren getekend. De ligging? Die is ook interessant. Upper & Taxi’s huist in de Zuidstationstraat, op een boogscheut van de trendy Vlaanderenstraat en nog korter bij het Capitole. Parkeren doe je bij Parking-Zuid, dat op een neuzeke van Upper & Taxi’s ligt.

Restaurant in Gent: Upper & Taxi’s

Restaurant in Gent: Upper & Taxi’s

Restaurant in Gent: Upper & Taxi’s

Restaurant in Gent: Upper & Taxi’s

Restaurant in Gent: Upper & Taxi’s