Diep achterin de veertig meter diepe tuin merk je niets van de drukte op de Leuvense Bondgenotenlaan.

Wat kan je er vinden? Wie bij mooi weer in Leuven hongerig op zoek is naar groen, rust en schaduw kan zich middenin kruidenperkjes en fruitbomen nestelen op het terras van Fragma. Diep achterin de veertig meter diepe tuin merk je niets van de drukte op de Leuvense Bondgenotenlaan. “Fragma is een verbastering van fragment, stukjes die samen voor een geheel zorgen, zoals deze verrassende plek die mee het restaurant en de wijnbar karakter geven en hopelijk niet enkel mij zal inspireren,” legt chef Kevin Gijsembergt uit. Regen? Judith Hoefkens van Studio Haver gaf het interieur van dit oude herenhuis een ongepolijste ziel. “We gebruikten natuurlijke materialen die bruut getoond worden om het ambachtelijk karakter van het keukenwerk te benadrukken. Koken is leuk maar hard labeur. In Fragma wil ik het culinaire werk niet idealiseren en mijn gasten geen perfecte wereld voorspiegelen maar wel pretentieloos comfort geven,” zegt Kevin.

Uniek omdat: Die natuurlijke, intuïtieve sfeer koestert de chef ook in zijn keuken. Gasten kunnen kiezen uit diverse opties. Kevin serveert een lunchmenu in twee gangen of een uitgebreider menu met vier of vijf gerechten geïnspireerd door de Franse en Nordic keuken. Aan de eetcounter met volle inkijk in de state-of-the-art keuken kan je terecht voor één of twee gerechten met meer een try-out en interactief karakter. “Noem het een sub-ervaring binnen Fragma.”

Eten in Leuven: Fragma

Eten in Leuven: Fragma

Eten in Leuven: Fragma

Eten in Leuven: Fragma

Eten in Leuven: Fragma

Eten in Leuven: Fragma