De grote handgemaakt oven uit Napels wordt tot wel 400 °C heet.

Wat kan je er vinden? Maarten Van Essche en Jules Colruyt openden in 2019 Magma, een 400 °C-restaurant “met de streken van een pizzeria en de schwung van een wijnbar”.Van Essche heeft een rijk gevuld palmares werkte in het Kopenhaagse toprestaurant Noma (dat lang als beste restaurant ter wereld werd bestempeld) en roerde ook bij sterrenrestaurants Pastorale en het Hof van Cleve in de potten. De voorbije jaren baatte hij vier pop-uprestaurants uit: Radar en Les Petits Ruisseaux in Mechelen, De Zwaan in Rijmenam en Wilder at the Villa in Beersel). Colruyt stond dan weer mee aan de wieg van versmarkt CRU en is top in het rollen van deeg.

Uniek omdat: je meteen op dé blikvanger van de zaak stuit: de grote handgemaakt oven in een unieke open keuken, hij wordt tot wel 400 °C heet. Magma serveert pizza’s maar je kan ook kiezen voor groene asperges met verse look en lardo, zacht gekookte ham met een mosterddressing, slow roast spiering met zoete ui en witte raap of gebakken makreel met geroosterde bloemkool en zure room. Proef zeker ook hun zelfgemaakt meringue roomijs met opgelegde rabarber, want hiervoor investeerden ze in een échte Carpigiani. Oh ja, hun wijnkaart is nogal – ahum – uitgebreid.

Restaurant in Mechelen: Magma

Restaurant in Mechelen: Magma

Restaurant in Mechelen: Magma

Restaurant in Mechelen: Magma

Restaurant in Mechelen: Magma

Restaurant in Mechelen: Magma

Restaurant in Mechelen: Magma

Restaurant in Mechelen: Magma