Een rooftop restaurant met zicht op de daken van chique Parijs, wat heb je meer nodig om in de sfeer te komen? Zowel overdag als ’s avonds een aanrader.

Wat kan je er vinden? Tafeltjes met panoramisch uitzicht, om te beginnen. En daar serveren ze je de topgastronomie van chef Fabrice Giraud, fris Frans met een mediterraans accent. Denk: parelhoen met gerookte olijfolie, dadels en bulgur met gedroogd fruit. En als dessert pompelmoes in kaasijs met campari en peper. In menu’s vanaf € 59. Elke zaterdag worden de tafels na het diner opzij geschoven en kun je er vanaf half één nightclubben tussen de rich & famous.

Uniek omdat: Het art-deco gebouw alleen al is erg bijzonder. Met de lift zoef je naar de hoogste verdieping bovenop het Théâtre des Champs Elysées. Daar heb je keuze uit een tafel met fabuleus uitzicht binnen, of La Terrace Montaigne, een verwarmd terras with a view, of het intiemere terras George V. De plek is zo uniek dat er soms privé-events doorgaan voor merken als Chloé, Valentino, Mercedes, Dior… Sharon Stone kwam er, Hillary Clinton ook, en vele politici en zakenlui. En straks zit jij er! Ideaal dus voor een etentje onder de sterren, letterlijk en figuurlijk.

Restaurant in Parijs: Maison Blanche

Restaurant in Parijs: Maison Blanche

Restaurant in Parijs: Maison Blanche

Restaurant in Parijs: Maison Blanche