Een citytripje Gent op de planning staan? Dan moet je zeker eens een paar nachtjes overwegen in The Librarian, het luxueuze hotel-concept in een gezellig historisch pand van het Gent-Libanese ondernemerskoppel Caroline Delbecque en Nehme Darwiche.

Wat je er kan vinden: Gent heeft er sinds kort weer een pareltje bij wat betreft luxueus, maar sfeervol overnachten. Sinds 8 juni vind je in Sint-Jansvest een nieuwe vestiging van hotelier Heirloom. Waar die hotelier garant voor wil staan? Voor een soort van New Age Hospitality: vanuit de filosofie dat de reiziger van vandaag op zoek is naar een luxueuze ervaring, maar dan met een erg persoonlijk en huiselijk kantje daaraan vast, is dat precies wat Heirloom wil bieden. Alle luxe van een vijfsterrenhotel, maar dan wel met een erg huiselijke sfeer én in echte authentieke historische panden in de Gentse binnenstad.

In het verlengde van die filosofie gaat Heirloom er trouwens vanuit dat New Age Travelers graag zoveel mogelijk hun eigen keuzes maken en daarbij niet te veel in aanraking komen met droge receptionisten of een gastheer -of vrouw. Daarom hebben de hotels van Heirloom – waaronder dus ook The Librarian – een louter virtuele receptie en een ‘online butler’. Fysiek contact is dus niet nodig – tenzij uitdrukkelijk gewenst natuurlijk – en ook die lange wachtrijen en papierwerk bij het in- en uitchecken kan je van het lijstje schrappen.

Hoe je dan aan een stel nieuwe lakens, een badhanddoek, of een nieuw flesje in de mini-bar komt? Ook daar geen problemen: want de virtuele butler staat namelijk wel 24 uur op 24 voor je klaar. Contact opnemen kan ook weer erg ‘New Age‘ en gemakkelijk via tal van communicatiekanalen zoals Whatsapp, SMS, Instagram, Viber, Facebook Messenger, mail en telefoon.

Legende van de bibliothecaris

Uniek omdat: Voor de inrichting van hun huiselijke vijfsterrenparel, haalden Caroline en Nehme de mosterd bij de nabijgelegen stadsbibliotheek De Krook. Dezelfde donkerbruine elementen en robuuste elegantie die gebruikt zijn bij de inrichting van het pand, zijn terug te vinden in het stukje historisch erfgoed om de hoek. Bovendien draait het hele concept van ‘The Librarian’ rond de legende van een historische figuur: een bibliothecaris met een hart voor stedelijke geschiedenis – én voor literatuur natuurlijk. Als uitgever bracht hij verschillende boeken uit rond de geschiedenis van zijn geliefde Gent en zette de stad zo weer helemaal mee op de kaart. Dankzij hem genieten Gentenaren nu nog steeds van de cultuur van hun erfgoed. 

In totaal beschikt over The Librarian over 9 kamers, stuk voor stuk uitgerust met Belgische vijfsterren kingsize bedden en knappe, stijlvolle accenten. De hoofdkleur is wit, wat perfect bij de historische restauratieve sfeer past. In de details steken dan weer iets meer industriële elementen de kop op, maar nooit zonder een zachter, sfeervol kantje. Gelegen in het rustige Sint-Jansvest beleef je er het gezellige thuisgevoel, maar dan wel pal middenin een levendige, en van de geschiedenis bruisende stad.

Tijdens je tripje nog op zoek naar een goede wijnbar? Check dan zeker deze eens: ‘Parole in Gent: gezellig wijnen met een streepje jazz’

The Librarian in Gent: vijfsterrenluxe met geschiedenis

The Librarian in Gent: vijfsterrenluxe met geschiedenis

The Librarian in Gent: vijfsterrenluxe met geschiedenis

The Librarian in Gent: vijfsterrenluxe met geschiedenis

The Librarian in Gent: vijfsterrenluxe met geschiedenis

The Librarian in Gent: vijfsterrenluxe met geschiedenis