“In Brazilië worden carnaval en strandkledij heel ernstig genomen. Het is iets cultureels, een badpak wordt zelfs met een broek, een rok of onder een vest gedragen.”

Wat kan je er vinden? De Braziliaanse Amanda Cortez de Murga, die sinds 2008 in Brussel woont, lanceerde deze zomer haar beach- en swimwear brand: Jungle Society.  Deze eerste collectie van Jungle Society mengt twee werelden: Amanda’s Braziliaanse cultuur (denk: flatterende snits en vrolijke strandkleuren) met de minimalistische elegantie ‘op zijn Belgisch’. De collectie komt in een sobere jungle-print en een kleurverloop van pasteltinten.

Uniek omdat: de snit van de bikini’s en badpakken lift de billen en geeft de taille vorm. Geen enkel model heeft baleinen (comfort boven alles!) maar zelfs de grote cups worden perfect ondersteund. Alles is gevoerd en enkel de beste lycra werd geselecteerd. Amanda ontwikkelde haar exclusieve lycra samen met de Universiteit van Rio, zodat de badkleding heel snel droogt en een bescherming SPF 50+ biedt. Sommige modellen zijn omkeerbaar, asymmetrisch en versierd met transparante stukken uit netstof. In totaal bestaat deze lijn uit 47 stuks, waaronder ook strandhemdjes en luchtige broeken. Prijzen gaan van 120 euro tot 290 euro.

De collectie is enkel online te koop én nog tot eind september in deze pop-up.

Shoppen in Knokke: Jungle Society

Shoppen in Knokke: Jungle Society

Shoppen in Knokke: Jungle Society

Shoppen in Knokke: Jungle Society

Shoppen in Knokke: Jungle Society