In een van de hipste straatjes van Mechelen vind je sinds 2016 de hippe multibrand boetiek UMA. Eigenares Loesje De Vriese wisselt er verfijnde Scandinavische merken af met iets kleurrijkere labels van bij ons.

Wat je er kan vinden: de hippe boetiek die qua stijl en brands het midden lijkt te houden tussen het iets strakkere Leuvense (en inmiddels ook Antwerpse) WEAR, de frivole Mechelse multimerkenboetiek Lily en het iets uitbundigere Sienna & Faye in Antwerpen, kenmerkt zich door een hoogstpersoonlijke combo van Scandinavische brands en trending, maar stijlvolle merken uit de rest van Europa.

Wat er bij UMA zoal in de rekken hangt? Zowel verfijnde smock dresses van Samsoe & Samsoe, MSCH Copenhagen, Object en Mads Norgaard, als gesofisticeerde stuks uit de collectie van een aantal brands en ontwerpers van bij ons. Onder andere Liv The Label, FAM, Lore Van Keer en Atelier Content tekenen present.

Eigen knitwear-label

Daarnaast heeft UMA ook een eigen knitwear-label: toen Loesje bij de opstart van haar shop geen knitwear aan de juiste kwaliteit en met de beoogde trending inslag kon vinden, besloot ze er dan zelf maar te ontwikkelen. Onder de noemer UMA, Handmade in Belgium ontwikkelde ze drie eerlijke trui-modellen: 100 % handgebreid in België met kwalitatieve garens zoals Mohair, Alpaca, Linnen en Wol.

Leuk om weten: de drie modellen zijn elk vernoemd naar een van de kinderen van de eigenares. Ten eerste is er de CASPER, een lichtjes oversized cardigan met lage schouderinzet, een tweede model is de BILLIE, een trui in ribbelsteek en de derde tot slot is de OONA, een model zonder schoudernaad.

Urban Jungle meets Scandinavië

Uniek omdat: de eigenares dankzij haar hart voor interieur, design, styling én fashion een waar shopping walhalla heeft weten samen te stellen voor de moderne, jonge stedelijke vrouw. De veelzijdige stukken – die altijd uitblinken in stijl- en trendgevoeligheid – worden er ook een leuke manier gecombineerd tot hedendaagse streetstyle modieuze silhouetten met een ‘fashion hoekje’ af.

Bovendien staan Loesje en haar team ook altijd klaar voor advies op vlak van kleur en mode. Ook het Scandinavisch minimalistische interieur met hier en daar een industriële toets en een urban jungle-plantje maken shoppen bij UMA elke keer weer tot een klein urban feestje. Goed voor jou én voor je garderobe natuurlijk.

Op zoek naar een leuke plek om te lunchen in Mechelen? Check dan zeker onze selectie: ‘7 x gezellige lunchen in Mechelen’ 

UMA in Mechelen: Scandinavische brands & urban jungle

UMA in Mechelen: Scandinavische brands & urban jungle

UMA in Mechelen: Scandinavische brands & urban jungle

 

UMA in Mechelen: Scandinavische brands & urban jungle

UMA in Mechelen: Scandinavische brands & urban jungle

UMA in Mechelen: Scandinavische brands & urban jungle

Onze-Lieve-Vrouwestraat 82
2800 Mechelen