5 redenen waarom je altijd een hongergevoel hebt

Net van tafel, maar een dessertje zou er nog wel in kunnen? Helemaal niet zo vreemd. Een hongergevoel kan verschillende oorzaken hebben (naast honger zelf uiteraard). Dit zijn de vijf belangrijkste op een rijtje.

1. Je hebt een slaaptekort

Te weinig slapen is écht ongezond, maar ook je weegschaal ziet het belang in van een goede nachtrust. Bij te weinig slaap stijgt het niveau ghreline, een hormoon dat je eetlust stimuleert. De productie van leptine, dat zorgt voor een vol gevoel na de maaltijd, wordt afgeremd. Je krijgt honger en wilt graag vettig of zoet eten, terwijl je lichaam eigenlijk slaap nodig hebt. Ontdek hier wat te weinig slaap nog doet met je lichaam.

2. Je drinkt te weinig

Honger wordt vaak verward met dorst. Daarom is het écht essentieel om voldoende water te drinken. Ook nu het frisser wordt, en je minder zweet, is voldoende drinken belangrijk. Hier vind je nog redenen om meer water te drinken. Houd je niet van water? Misschien is komkommerwater of water met citroensmaak wel je ding.

Lees ook: dankzij dit trucje eet jij nooit meer te veel

3. Je hebt (onbewust) stress

Strakke deadlines, 4 sociale activiteiten deze week of een chronisch slaaptekort door een huilende baby in huis... Het leven kan soms hectisch zijn. Hier ontdek je of je stress hebt zonder dat je het zelf doorhebt.  Stress zorgt dat je lichaam meer stresshormonen adrenaline en cortisol aanmaakt, die kosten energie. Je lichaam geeft daarom het signaal dat je honger hebt. Terwijl je eigenlijk beter zorgt dat je stress afneemt. Hier lees je 5 tips om te ontstressen.

4. Je leeft onregelmatig

Regelmatig eten is belangrijk voor je lijn en gezondheid. Door altijd op hetzelfde moment te eten, is je maag altijd wel een beetje gevuld. Sla jij regelmatig een maaltijd over? Dan is je maag af en toe leeg en dat zorgt dat je lichaam ghreline aanmaakt (dat hormoon dat je eetlust stimuleert). Je krijgt zo’n grote honger dat je een vreetaanval krijgt. Geen goed idee dus. Eet dus minstens drie maaltijden per dag en twee tussendoortjes. Kun jij niet aan die cravings weerstaan? Lees dan hier wat je best doet.

Lees ook: 5 tips om voorgoed van je frisdrankverslaving af te raken

5. Je voelt je niet goed in je vel

Eet jij ook meer wanneer je je niet zo goed in je vel voelt of verdrietig bent? Dan ben je waarschijnlijk een emo-eter. Hier lees je tips van een diëtist om vanaf nu niet meer te eten als je neerslachtig bent. Kun jij een oppepper gebruiken? Bekijk dan zeker deze hi-la-rische dierenfoto’s die je instant vrolijk maken.

Meer over gezondheid & dieet:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content