Onderzoek bewijst: tegenpolen trekken elkaar aan

Het is een cliché zo hoog als een huis, tegenpolen trekken elkaar aan. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat het effectief klopt. Op wie we vallen is dan weer afhankelijk van onze genen.

Volgens wetenschappers aan de Universiteit van Dresden zijn het niet dat mooi gespierde lichaam, die lieve glimlach of dat fantastische gevoel voor humor dat ons doen smelten voor onze partner. Jullie genen zijn de bepalende factor.

Aan het onderzoek namen 254 heteroseksuele koppels tussen 18 en 60 jaar deel, en dat voor 9 maanden. De deelnemers moesten vragenlijsten invullen en er werden DNA-stalen afgenomen.

Ontdek hier 8 tips om nieuwe liefde te vinden.

Tegenpolen

De wetenschappers ontdekten dat HLA, de genetische component van het immuunsysteem, een belangrijke rol speelt in de aantrekkingskracht tussen partners. HLA is ook een gen dat het lichaam helpt bij het onderscheid tussen gezonde cellen en bacteriën en virussen.

Datzelfde gen zou dus ook de seksuele aantrekkingskracht tussen partners beïnvloeden. En wat blijkt? Tegenpolen blijken elkaar effectief aan te trekken, dat geldt zowel voor mannen als vrouwen. Mensen met een verschillende HLA waren namelijk het meest tevreden over hun relatie. Bovendien willen vrouwen vaker een gezin stichten met iemand met een verschillend HLA.

Natuurlijk blijft een relatie een werkwoord. Deze 7 gewoontes maken je relatie nóg beter.

Meer over liefde & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content