4 heerlijke, zomerse cocktailrecepten
Als we iets doen, doen we het in stijl, ook als het genieten van een frisse, zomerse cocktail is. Daarom vroegen we de beste mixologist van Parijs, Joseph Biolatto, om ons zijn favoriete, zomerse cocktailrecepten te verklappen.
Joseph Biolatto begon al op zestienjarige leeftijd te werken achter de bar van zijn ouders, Le Forvm, één van de oudste cocktailbars van Parijs.
Na ervaring te hebben opgedaan bij luxueuze zaken als Byblos Courchevel en Apicius, waar hij bekend stond voor zijn op maat ontworpen cocktails, keerde hij terug naar Forvm, waarmee hij zowel in 2010 als in 2011 de titel 'beste cocktailbar van Frankrijk' behaalde.
Zo'n twee jaar geleden opende hij zijn eigen cocktailbar, Le Baton Rouge. Dit voorjaar vroeg het gerenommeerde Franse champagnemerk Piper Heidsieck Joseph Biolatto om een frisse, zomerse cocktail te creëren op basis van één van hun paradepaardjes, de Rosé Sauvage champagne. Naast deze heerlijke cocktail verklapte Joseph ons nog drie andere fantastische zomerse cocktailrecepten.
1. Sacré Sauvage
Per glas:
- 12 cl Piper-Heidsieck Rosé Sauvage champagne
- 2 cl Cointreau
- Een scheut orange bitter
- Zeste van roze pompelmoes
- Enkele braam- of bosbessen
- Ijsblokjes
Vul een glas met ijsblokjes. Giet er de Cointreau, Piper-Heidsieck Rosé Sauvage champagne en orange bitter bij. Garneer met zeste van roze pompelmoes en braam- of bosbessen.
2. Akasha Swizzle
Per glas:
- Een handvol verse muntblaadjes
- 30 ml vers limoensap
- 25 ml Muscovado suiker (ongeraffineerde bruine rietsuiker, o.a. hier te koop)
- 50 ml Havana Club Rum (3 anos)
- 2 à 3 scheutjes Peychaud's Bitters (o.a. hier te koop)
Doe de munt in een glas, doe er de suiker en de rum bij, en vul aan met crushed ice. Roer goed door elkaar. Voeg er nog 2 à 3 scheutjes bitter bij, en werk af met een takje munt en een rietje.
3. Absinthia Morsica
Per glas:
- 30 ml Absinth van Pernod (o.a. hier te koop)
- 30 ml vers limoensap
- 30 ml amandelsiroop (o.a. hier te koop)
- 2 scheutjes Orange Bitters (o.a. hier te koop)
- Het wit van 1 ei
- Een schijfje komkommer
- Een stukje steranijs
Doe alle ingrediënten, behalve de komkommer en de steranijs, in een cocktailshaker, shake goed. Giet in een gekoeld glas en garneer met een schijfje komkommer en een stukje steranijs.
4. Cynar Mule
Per glas:
- 30 ml vers limoensap
- 30 ml pompelmoessap
- 20 ml suikersiroop (een recept vind je hier.)
- 40 ml Cynar (o.a. hier te koop.)
- 2 à 3 scheutjes Angostura Bitters
- Gemberbier
- Een schijfje limoen
- Een partje pompelmoes
- Een takje munt
Doe crushed ice in een glas, giet er het limoen- en pompelmoesssap bij, net als de suikersiroop en de Cynar. Vul aan met gemberbier, nog wat crushed ice en 2, 3 scheutjes Angostura Bitters. Versier met een schijfje limoen, een partje pompelmoes, een takje munt en een rietje.
Ben je je helemaal aan het klaarstomen voor deze zomer? Check zeker eens deze work-out die het best werkt tegen een buikje. Wist je dat je kan afvallen dankzij aardbeien? En let op: deze zomer worden er meer teken verwacht.