Bookzine Pasta! Recept penne met artisjok, pancetta en citroentijm

Nu in de winkel: het derde bookzine: Pasta! Heerlijke recepten met lasagne, canneloni, ravioli en nog veel meer. Wij geven je alvast een voorsmaakje!

 

Penne met artisjok, pancetta en citroentijm

 

artisjok

Ingrediënten (voor 6 personen)

600 gr penne – 18 sneetjes pancetta – 15 gr kleine paarse artisjokken – 3 sjalotten – sap van 1 citroen -20 cl witte wijn – 80 gr boter – 1 bosje citroentijm – 10 cl olijfolie – zout – versgemalen peper

 

 

Bereiding

Verwijder de buitenste blaadjes van de artisjokken. Snij de artisjokken in tweeën en leg ze in een grote kom met water en citroensap.
Pel en snipper de sjalotten. Laat ze 3 minuten op een matig vuur glazig bakken in een grote pan met 8 cl olie.
Voeg de artisjokken toe en bak ze 2 minuten. Blus met de witte wijn en 15 cl water. Kruid met peper en zout. Dek de pan af met bakpapier en laat 15 minuten garen op een matig vuur.

Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de pancetta intussen in fijne reepjes en bak ze 2 minuten in een pan met de rest van de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Laat de pasta uitlekken en verdeel hem over de borden. Voeg de artisjokken en de pancetta toe, besprenkel met saus en serveer meteen.

Smaakpapillen geprikkeld?

Ontdek meer lekkers in het Bookzine PASTA!, vanaf 22 oktober in de winkel bij Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.

Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Je kon al BURGERS! met 53 keer heerlijke hamburgerrecepten ontdekken in ons mei-nummer en PLANCHA!, voor culinaire barbecue-hoogstandjes, in ons juli-nummer.

Ben je Feeling-abonnee?

Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen vanaf juli 2014 voor €12,95.

Partner Content

Gesponsorde content