Hot hot hot: Gegrilde vis in bananenblad

De nazomer vraagt om hot food. Begin je tafel al gauw te dekken want deze pikante vis in bananenblad is perfect voor een Indian Summer BBQ get together.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Makreelfilets 4
  • Bananenbladen van ongeveer 20 cm 16 stuks
  • Limoen (in schijfjes) 1

Voor de marinade:

  • Kurkuma 2 el
  • Gember 1 tl (fijngehakt)
  • Knoflook 1 el (fijngehakt)
  • Verse rode chilipeper 1 (fijngehakt)
  • Sjalot 3 (fijngehakt)
  • Arachideolie of zonnebloemolie 3 el
  • Sesamolie 1/2 tl
  • Vissaus 1 tl
  • Oestersaus 1 el
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Hak de makreelfilets in 2 à 3 stukken. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een mortier en stamp ze fijn. Schep een dikke laag marinade op de vis en laat 30 min. intrekken. Leg de vis op een bananenblad en vouw toe (zet vast met een prikker, en wikkel er eventueel nog een extra blad omheen, want het buitenste blad zal verbranden op de BBQ). Gril max. 3-4 min aan elke kant. Doe hetzelfde met de schijfjes limoen waarmee je het gerecht serveert. Bij dit gerecht kun je rode quinoa of rijst, en gestoomde boontjes (kapucijners, prinsessen- of boterboontjes) eten.

DOOR: ANN VAN DER AUWERA, FOTO’S: WOUT HENDRICKX

Meer foodspiration:

SHARE