Lekker én gezond doe je zo: Gazpacho met appelciderazijn

In september verschijnt het derde boek van health coach Goedele Leyssen, Mood Food, dat focust op de link tussen voeding en emoties. En ja, je kunt jezelf wel degelijk gelukkig eten, zelfs zonder pizza. Met deze gazpacho ben je al goed onderweg.

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • Kleine teen knoflook, geperst 1
  • Rode ui, fijngesneden 1/2
  • Komkommer, in stukken 1/2
  • Selder, in stukken 2 stengels
  • Groene appel, in stukken 1/2
  • Appelciderazijn 1/2 eetlepel
  • Citroen- of limoensap 1 à 2 eetlepels
  • Olijfolie 1/2 eetlepel
  • Water 1/2 kop
  • Jonge spinazie 1 kop
  • Cayennepeper
  • Groene appel, in kleine blokjes 1/2
  • Handvol kiemen
  • Enkele plukjes dille
  • Zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Laat de ui en de knoflook na het snijden en persen 5 à 10 minuten rusten. Doe ze dan met de komkommer, de selder, de stukken appel, de appelciderazijn, het citroen- of limoensap, de olijfolie en het water in een blender en mix glad. Voeg de spinazie toe en mix opnieuw. Voeg eventueel extra water toe. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Laat de soep 1 uur koud worden in de koelkast. Werk af met de fijne blokjes appel, de kiemen en de dille.

Goedele Leysen

Appelciderazijn is een heel gezond en lekker product. Jammer genoeg zijn er niet zo veel recepten waarin je het kunt gebruiken. In deze gazpacho komt de azijn goed tot zijn recht. Je zult merken dat de azijn een heel gunstig effect heeft op je darmen. Als je zo’n flesje koopt, let er dan wel op dat de azijn niet gepasteuriseerd is, want dan zijn de goede bacteriën dood.”

Meer gezonde receptjes:

Door: Evelien Rutten. Recepten: Goedele Leyssen. Foto’s: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content