Onze 4 favoriete havermoutrecepten

Havermout is hot. En goed nieuws: het is niet enkel gezond, maar het is ook goed voor je lijn. Er zijn eindeloze variaties met deze graansoort. Wij delen onze 4 favoriete recepten met jou.

Follow Feeling.be Magazine's board Favoriete recepten met havermout on Pinterest.

Ontbijt met kiwi en banaan

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

In donkere wintermaanden slaap je graag zo lang je kan.  ‘s Ochtends is er dan vaak geen tijd meer om nog een gezond ontbijt klaar te maken. Maar met het juiste recept heb je jouw ontbijt de avond voordien al klaargemaakt en hoef je het enkel nog uit de koelkast te halen.

  • 35 gram havermout
  • 1 vanille yoghurt (vetvrij)
  • 1 kiwi
  • 1 banaan
  • amandelen
 
Snij de kiwi, banaan en amandelen in stukjes. Meng alles samen met de havermout en yoghurt. Dek je ontbijt goed af en bewaar het fris in de koelkast.
 

Havermout on the go

Een smoothie is de manier om on the go een portie havermout binnen te spelen.  
Met dit receptje heb je in vijf minuten  niet enkel een lekker drankje, maar ook een beker vol met energie om de dag door te komen.
 
  • 45 gram havermout
  • 130 gram aardbeien
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 115 ml melk
 
Doe alle ingrediënten in een blender. Voor de zoetebekken onder ons kan een lepeltje honing wonderen doen.
 

Vegetarische lunch met Japanse tint

Havermout kan veel meer zijn dan enkel een ontbijt. Het kan ook verwerkt worden in een gezonde lunch. Een receptje voor de culinaire genieters die hun weegschaal in de gaten houden.

Recept (voor 4 personen)
  • 85 gram havermout
  • 90 gram broccoli
  • 100 gram wortelen
  • 50 gram Edamame bonen
  • 2 teentjes look
  • 1 theelepel gember
  • 1 rode peper
  • 1 grote rode ui
  • 140 gram Shiitake champignons
  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • 3 blokjes groentenbouillon
  • 4 koffielepels sojasaus
  • 1 koffielepels Sriracha saus 
  • 2 koffielepels sesam
  • 1 koffielepel sesamolie
 
Stoof de ui en de pepers aan in een grote stoofpot tot de ui glazig is. Voeg daarna de gesneden courgette, broccoli en wortels toe. Roer af en toe en laat verder stoven tot de groenten zacht zijn. Neem daarna de geplette look, de champignons en gember. 
Laat de hele mengeling zo’n 2 minuten koken en voeg er daarna de havermout aan toe. Blijf zeker 3 minuten voortdurend roeren. Daarna voeg je er de sesamzaadjes, groentenbouillon, sojasaus en Srichacha saus aan toen. Sluit de stoofpot en laat het een kwartiertje koken. 
Daarna voeg je er uiteindelijk de Edama bonen aan toe en na 5 minuten kan je serveren. De gekookte eieren worden met het serveren bovenaan gelegd.  
 

Gezond snacken 

Koekjes met chocolade hoeven niet altijd onmiddellijk naar je heupen gaan. Combineer pure chocolade met banaan en havermout, en je hebt een zoete, maar gezonde snack.
 
Recept (voor 12 koekjes)
  • 100 gram havermout
  • 2 grote bananen
  • 20 gram ongezouten en ongebrande noten
  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram pure chocolade (min. 72% cacao)
 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ondertussen pel en snijd je de bananen. Plet daarna de stukjes met een vork. Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar.  Hak de noten en chocolade in stukjes, niet te klein zodat je die nog goed kan proeven. Voeg de noten en de helft van de rozijnen toe bij de havermout en bananen. 
Daarna neem je een vel bakpapier die je op een bakplaat legt. Daarop leg je, met een eetlepel, kleine hoopjes beslag. Strooi dan de rozijnen en de chocolade erop.
Met de bolle kant van je lepel druk je het koekje plat. Nog 20 minuten in de oven, en de havermoutkoekjes zijn klaar.

Partner Content

Gesponsorde content